Στις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης της Κοινωφελούς του Δήμου Μεσολογγίου απάντησε χθες ο πρόεδρος Παντελής Καρατσόλης. Η παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου «Συμμαχία για το Μέλλον», έκανε λόγο για «αυθαιρεσία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση», ζητώντας από τον δήμαρχο να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο για τα έτη 2019 έως και το 2022 της Κοινωφελούς.

«Η Επιχείρηση εκ του νόμου υποχρεούται να εκδίδει ισολογισμούς, αυτό όμως δεν γίνεται. Επί δημαρχίας του Κώστα Λύρου δεν έχει εκδοθεί κανένας ισολογισμός για να ξέρουμε την κατάσταση της επιχείρησης. Ο τελευταίος που εκδόθηκε αφορά την χρήση του 2018», τόνισε η παράταξη. Ηρθε όμως η άμεση απάντηση του κ. Καρατσόλη ο οποίος είναι πρόεδρος το τελευταίο εξάμηνο και μίλησε για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης εντός της εβδομάδας, θα εγκρίνει μετά από εισήγησή του την άσκηση Διαχειριστικού Ελέγχου για όλη τη χρονική περίοδο 2019 – 2022. Αναμένεται στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δεκεμβρίου να εγκριθεί η παραπάνω απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να συζητηθεί η συνολική της πορεία.

pelop.gr


agrinio24.gr