Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συγκλονιστικές εικόνες από το δυστύχημα με πούλμαν με Ελληνες στη Ρουμανία –...

  Συγκλονιστικές εικόνες από το δυστύχημα με πούλμαν με Ελληνες στη Ρουμανία – Τι λέει ο ταξιδιωτικός πράκτορας που διοργάνωσε την εκδρομή

  Από το Βόλο, το απόγευμα της Παρασκευής, ξεκίνησε τo τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης και τρεις να τραυματιστούν σοβαρά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν από το Βόλο στο λεωφορείο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

  Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

  Συγκλονισμένος ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου που διοργάνωσε την εκδρομή στο Βουκουρέστι εδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις πρώτες πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει από διασωθέντες επιβάτες του λεωφορείου που έχουν ήδη επιστρέψει στο ξενοδοχείο και η φωνή του σπάει από συγκίνηση.

  Δημοσιογράφος – Οι επιβάτες ήταν από την Θεσσαλονίκη;

  Ταξιδιωτικός Πράκτορας – Ήταν από Βόλο Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

  Δημοσιογράφος – Με προορισμό την Ρουμανία

  Ταξιδιωτικός Πράκτορας– Το Βουκουρέστι

  Δημοσιογράφος – Χρόνια κάνετε αυτές τις διαδρομές και τα ταξίδια, έτσι δεν είναι;

  Ταξιδιωτικός Πράκτορας– Συμβαίνουν …. Και μπορούν να συμβούν στον καθένα. Η άτυχη στιγμή είναι άτυχη στιγμή.

  Δημοσιογράφος– Δεν χωρούσε σε ύψος το λεωφορείο να περάσει;

  Ταξιδιωτικός Πράκτορας– Σε ύψος σε ύψος αυτό έχουμε μάθει και εμείς από πελάτες μας που ήταν εκεί. Δεν ήξερε το σημείο ότι δεν χωράει το λεωφορείο του, ακριβώς και του πήρε … το μάζεψε και έπεσε πάνω στο λεωφορείο και δίπλωσε το λεωφορείο η κολώνα

  Ρουμανια - δυστυχημα

  Δημοσιογράφος– Έλληνας ο οδηγός;

  Ταξιδιωτικός Πράκτορας- Ναι, ναι όλοι Έλληνες

  Βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και τους ανθρώπους του στο Βουκουρέστι προσπαθώντας να μάθει τι έχει συμβεί.

  Ο οδηγός είναι στην αστυνομία αυτή την στιγμή δίνει κατάθεση. Με επιβάτη έχω μιλήσει οι 20 οι μισοί επιβάτες έχουν γυρίσει στο ξενοδοχείο είναι καλά κάποιοι είναι στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ένας δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την Πρεσβεία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επρόκειτο για έναν τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών, ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

  Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στο Πέρασμα Ουνίρι της ρουμανικής πρωτεύουσας. «Είκοσι ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο.

  Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου γύρω στη 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δήλωσαν οι αρχές.

  Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

  Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ορισμένοι από τους επιβάτες παγιδεύτηκαν μέσα στο λεωφορείο και ότι δέκα πληρώματα ασθενοφόρων στάλθηκαν στο σημείο για να παράσχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι Έλληνες πολίτες. Επίσης, προσθέτει, ότι στελέχη της πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. «Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σημειώνει, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

  Πηγή:Real.gr