Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Ανησυχία για το επικίνδυνο βακτήριο της λεγεωνέλλας που εντοπίστηκε...

  Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Ανησυχία για το επικίνδυνο βακτήριο της λεγεωνέλλας που εντοπίστηκε σε νοσοκομείο

  Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο νερό του κτιρίου, βρέθηκε ένα βακτήριο, που σε περιπτώσεις υψηλής συγκέντρωσης μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία.

  Πρόκειται για το βακτήριο της λεγεωνέλλας το οποίο βρέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης του κτιρίου και προκάλεσε την άμεση επέμβαση του νοσοκομείου που προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα», ωστόσο εκφράζεται η ανησυχία για το γεγονός ότι τόσο το νοσοκομείο όσο και οι υπόλοιπες υποδομές και κατοικίες στο νησί, προμηθεύονται με νερό από τον Δήμο Ζακύνθου.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου

  «Με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν, σχετικά με το θέμα ύπαρξης του βακτηρίου της λεγεωνέλλας στο δίκτυο ύδρευσης του Νοσοκομείου, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ότι μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της δειγματοληψίας ΑΜΕΣΑ η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Καρβέλη, τον Καθηγητή Υγιεινής του Τμ. Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βανταράκη, την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, τον υγιεινολόγο κ. Λευτάκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τον χημικό μηχανικό εξειδικευμένο στην επεξεργασία ύδατος νοσηλευτικών μονάδων της ιδιωτικής εταιρείας OSMO, τους τεχνικούς του Νοσοκομείου και της ιδιωτικής εταιρείας συντήρησης του Νοσοκομείου, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

  Μέχρι σήμερα, δεν έχει διαγνωστεί καμία περίπτωση ασθενή ή εργαζόμενου με λεγεωνέλλα.

  Οι σημερινές συνθήκες υπερχλωρίωσης του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των καθημερινών μετρήσεων που γίνονται, δεν δημιουργούν συνθήκες επιβλαβείς για την μυγεία των ασθενών και των εργαζομένων και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το βακτήριο της λεγεωνέλλας.

  Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει την οριστική επίλυση του προβλήματος με την εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου μόνιμης χλωρίωσης του ύδατος, πέραν της ήδη υπάρχουσας, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού με το οποίο υδρεύεται το Νοσοκομείο από το Δήμο».

  Πηγή:Real.gr