Συναντήσεις με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας, πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Κατόπιν σχετικών προσκλήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και των τουριστικών υπηρεσιών και οι οποίες προσφέρουν μεγάλα παραγόμενα αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Δημητρογιάννης ενημερώθηκε τόσο για τις διαδικασίες παραγωγής και υπηρεσιών, όσο και για τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται και τα οποία συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος και η πρόκληση της ενεργειακής κρίσης για τις επιχειρήσεις, όπου ο κ. Δημητρογιάννης κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή της.

«Είναι σημαντικό δραστηριότητες περιοχών όπως του Ξηρομέρου και της Βόνιτσας να συνεχίσουν σε δύσκολες εποχές να στηρίζονται από όλους μας. Δεν έχουμε τα περιθώρια ως Αιτωλοακαρνανία να συνεχιστεί η φυγή επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού μας. Επί 3,5 χρόνια η Περιφερειακή αρχή έχει συνδράμει για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι τοπικές μας κοινωνίες. Και διαρκής μας στόχος είναι η υλοποίηση στρατηγικών που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση» ανέφερε ο κ. Δημητρογιάννης. Screenshot 96 1

Screenshot 95 1


agrinio24.gr