Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νέα ισχυρή δόνηση στη Λέσβο

    Νέα ισχυρή δόνηση στη Λέσβο

    Μετασεισμική δόνηση έντασης, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις 4,6 βαθμών, της κλίμακας Ρίχτερ στις 9 παρά 20 το πρωί σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

    Το επίκεντρο του σεισμού ήταν επτά χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Μανταμάδου στην περιοχή του Λεπετύμνου της βόρειας Λέσβου, πολύ κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού στις 4 παρά 10 τα χαράματα και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές παρά μόνο κάποιες κατολισθήσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

    Έντονα αισθητός σε όλη τη Λέσβο έγινε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:52 τα ξημερώματα.

    Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

    Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

    Πηγή:Real.gr