Η 58η Επέτειος από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών εορτάστηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου «Οδυσσέας Ελύτης» (Κτίριο Διοίκησης). Η επέτειος συνδυάστηκε και με τον εορτασμό του προστάτη Αγίου των Πατρών, Αποστόλου Ανδρέα.

Το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριελάμβανε και την τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Τάσο Γιαννίτση.

Η έναρξη της τελετής έγινε με την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο και την σημασία της επετείου για το Πανεπιστήμιου, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή Βασίλειο Βουτσινά και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή Αριστογιάννη Γαρμπή.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τιμώμενου, Τάσου Γιαννίτση, από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή Αριστογιάννη Γαρμπή, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του, το οποίο εστιάζει στην διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ τεχνολογικής αλλαγής και καινοτομίας με την οικονομική ανάπτυξη.

Η ανάγνωση του Ψηφίσματος και του Τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ. Μπούρα και η Αναγόρευση του Τάσου Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή κ. Γαρμπή.

Ακολούθησε η Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Πρύτανη, Καθηγητή Χρήστο Ι. Μπούρα. Ο Τάσος Γιαννίτσης φανερά συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για την πρωτοβουλία και για την τιμή που του αποδόθηκε πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος».

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν οι Αντιπρυτάνεις, οι Κοσμήτορες των Σχολών και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, Βουλευτές και πολιτικά στελέχη του Νομού Αχαΐας, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου και αρκετοί φοιτητές.

Screenshot 61Screenshot 63 Screenshot 64Screenshot 65


agrinio24.gr