«Χτύπησε» και πάλι. Οι πλατφόρμες, με τους καναπέδες και τα κρεβάτια… πάνω στο νερό, επανήλθαν, προκαλώντας ξανά την παρέμβαση της κτηματικής υπηρεσίας και του Λιμενικού.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν 19 μεταλλικές κατασκευές εντός της θάλασσας, οι οποίες δόθηκε εντολή να κατεδαφιστούν, αλλά και παραβάσεις στον αιγιαλό.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες, το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Είναι θέμα χρόνου οι συγκεκριμένες πλατφόρμες να απομακρυνθούν. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο προστίμου έως 60.000 ευρώ, αλλά και τον κίνδυνο οριστικής απομάκρυνσης της επιχείρησής του από τη συγκεκριμένη παραλία», είπε ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,.

Σερβιτόροι… κολυμβητές

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει το περασμένο καλοκαίρι οι συγκεκριμένες εικόνες, με τους σερβιτόρους να… επιπλέουν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες του συγκεκριμένου beach bar, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό καταγγέλλουν ότι οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει.

«Συνεχίζεται ακριβώς από  εκεί που το άφησε πέρυσι. Οι σερβιτόροι κολυμπάνε μέχρι το λαιμό για να σερβίρουν “συνανθρώπους” εντός εισαγωγικών που κάνουν χρήση των πλωτών ξαπλωστρών», είπε ο Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες βίντεο, που δείχνουν εργαζόμενο να έχει μπει μέσα στο νερό, για να σερβίρει πελάτες σε υδάτινη πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύονται οι κατασκευές μέσα στο νερό, ενώ τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν 4 μέτρα από τη θάλασσα.


Πηγή