80 βίντεο ανέλυσαν προσεκτικά καρέ καρέ οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου που με 20 σφαίρες εκτέλεσε στο Ψυχικό τον 54χρονο τοπογράφο κι όπως φαίνεται, οι κάμερες έδειξαν ως βασικό ύποπτο έναν παλιό γνώριμο της αστυνομίας, έναν 44χρονο ποινικό που από χθες βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Οι αστυνομικοί τον αιφνιδίασαν την ώρα που βρισκόταν στο πάρκινγκ του σπιτιού του και ετοιμαζόταν μαζί με τη σύντροφό του να φύγουν από την Αθήνα, έχοντας ήδη βγάλει και εισιτήρια για νησιωτικό προορισμό.

Το απόγευμα του Σαββάτου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 44χρονο ποινικό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αύριο, Κυριακή, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τον πρόδωσαν οι κάμερες

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από την ευρύτερη περιοχή του εγκλήματος καταγράφεται ο 44χρονος να πηγαίνει μέχρι ένα σημείο με το δικό του μηχανάκι και από εκεί να επιβιβάζεται στην κλεμμένη μοτοσικλέτα και να κατευθύνεται στα γραφεία της εταιρείας του τοπογράφου στο Ψυχικό, όπου έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση.

Μέσα από το δρομολόγιο που ακολούθησε κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Η μοτοσικλέτα του έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA, αποτυπώματα και ίχνη πυρίτιδας σε μία προσπάθεια να δέσουν τα σε βάρος του στοιχεία και να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης.

Οι έρευνες για τον ηθικό αυτουργό

Ο 44χρονος ποινικός με πλούσιο παρελθόν και σχέσεις με άτομα της Greek Mafia φαίνεται ότι δεν σπάει και κρατά το στόμα του κλειστό.

Αν αποδειχθεί ότι ο 44χρονος ήταν το πρόσωπο που καταγράφεται να σκοτώνει με 2 9αρια πιστόλια τον τοπογράφο στα γραφεία της εταιρείας του, ποιος είναι εκείνος που έδωσε την εντολή;

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που γνωρίζουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος, η έρευνα για τον ηθικό αυτουργό προσανατολίζεται μέχρι στιγμής σε πολύ γνωστό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί των ανέμων.

«Η Μύκονος είναι μια μεγάλη τράπεζα και ξεπλένουν χρήμα όλοι αυτοί. Κοκαΐνες, ναρκωτικά, αλκόολ, μπίζνα. Οικοδομή η πιο μεγάλη μπίζνα», ανέφερε κάτοικος της Μυκόνου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα που έχει γίνει στο σπίτι του 44χρονου δεν έχουν εντοπιστεί χρήματα και όπλα. Έχουν κατασχεθεί προσωπικά του αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και τα οποία ερευνώνται για ίχνη πυρίτιδας.


Πηγή