Σε βάθος χρόνου επεκτείνεται η έρευνα για το κύκλωμα που με τη συμμετοχή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να εκβίαζε καταστηματάρχες κυρίως του κέντρου της Αθήνας για να τους παρέχει προστασία ενώ αναλάμβανε να «καθαρίσει» και εκκρεμότητες τους με το Δημόσιο.

Ήδη επτά κατηγορούμενοι έχουν πάρει το δρόμο για τις φυλακές καθώς του αποδίδεται ότι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα η οποία δρούσε από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι και τις 5 Ιουλίου.

Στο «μικροσκόπιο» η δράση της «Νάνσυ» στην Μύκονο

Οι Αρχές εξετάζουν ωστόσο εάν η δράση των μελών του κυκλώματος είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα ενώ στο «στόχαστρο» έχουν μπει και περιπτώσεις εκβίασης καταστηματαρχών εκτός Αττικής όπως για παράδειγμα στη Μύκονο, όπου η 43χρονη αρχηγός φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια της.

«Η έρευνα αυτή θα ανοίξει και άλλο γιατί υπάρχουν δεδομένα που μας δείχνουν ότι είναι αρκετά τα χρόνια που δρούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα. Θα ανοίξει μία καινούρια έρευνα από εδώ και πέρα για να ανατρέξουμε και στο παρελθόν», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Οι διάλογοι «φωτιά» της «Νάνσυ» με τον συναρχηγό

Η περιβόητη «Νάνσυ» και ο 64χρονος συναρχηγός, προσωρινά κρατούμενοι πλέον, κατηγορούνται ότι κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος. Οι διάλογοι μεταξύ τους είναι αποκαλυπτικοί της δράσης τους.

-Συναρχηγός: Έλα κοριτσάκι μου. Γύρισες;
-Νάνσυ: Ναι, τώρα μόλις. Λοιπόν, να σου πω. Το πρωί πήγε η Δημοτική στα περίπτερα στη… και τώρα είναι στο… στα Σεπόλια.
-Συναρχηγός: Είσαι σίγουρη ότι είναι οι δικοί μας;
-Νάνσυ: Ναι. Η Δημοτική είναι. Οπότε, θες να τους πάρεις να φύγουν; Εκεί δεν έχει άδεια λειτουργίας και θέλουμε να φύγουν.
-Συναρχηγός: Εντάξει, έλα. Γεια, γεια.

Τα… τάπερ με τη λεία του κυκλώματος

Ενδεικτικό του τρόπου δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός πως η 43χρονη φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος έκρυβε -επιμελώς μέσα σε μία ντουλάπα και ένα ψυγείο- ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι της μητέρας της, η οποία συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη, ύψους 140.000 ευρώ. Τα χρήματα κρύβονταν σε τάπερ, τυλίγονταν με σακούλα από κατάστημα με καλσόν και μαγιό, περιοδικά και σακούλας και μέσα υπήρχε και υλικό απορρόφησης της υγρασίας για να μην καταστρέφονται.

-Νάνσυ: Έλα.
-Αδελφός Νάνσυ: Με ρωτούσε η μαμά, τα βγάζουμε τα μεγάλα τα πεντακοσάρικα, διακοσάρικα.
-Νάνσυ: Ε ναι, ναι, ναι.
-Αδελφός Νάνσυ: Θα τα δώσουμε.
-Νάνσυ: Ναι, ναι, ναι.
-Αδελφός Νάνσυ: Έλα γεια.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις επιχειρηματιών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος με τις 13 εξ αυτών να αξιολογούνται ως πιο σοβαρές.

«Υπήρχαν όντως εγκληματίες που εκβιάζονταν από τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αλλά υπήρχαν και επιχειρηματίες που ήθελαν να παρανομήσουν και προσέγγιζαν οι ίδιοι το κύκλωμα», επεσήμανε η κα Δημογλίδου.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα κι άλλα πρόσωπα να βρεθούν στο «στόχαστρο» των αρμόδιων αρχών για εμπλοκή στο κύκλωμα.


Πηγή