Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο 81ενος ετών πρόεδρος μπέρδεψε την Κάμαλα Χάρις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

-Κοιτάξτε, δεν θα διάλεγα την Αντιπρόεδρο Τραμπ για αντιπρόεδρο αν δεν είχε τα προσόντα για πρόεδρος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από εκεί.

-Με όλο το σεβασμό, νωρίτερα κάνατε λάθος. Στα αρχικά σας σχόλια αποκαλέσατε την αντιπρόεδρο Χάρις, αντιπρόεδρο Τραμπ. Αυτή τη στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ το χρησιμοποιεί αυτό για να χλευάσει την ηλικία σας και τη μνήμη σας. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή την κριτική απόψε;.

-Αυτόν να ακούτε!

Ο ίδιος βέβαια επιμένει στην απόφαση του παραμείνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Και διατείνεται πως είναι μια χαρά.

«Έχω κάνει τρεις σημαντικές νευρολογικές εξετάσεις από νευρολόγο. Η πιο πρόσφατη τον Φεβρουάριο. Και λένε ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Εντάξει; Κάθε μέρα περιτριγυρίζομαι από καλούς γιατρούς. Αν νομίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα… σας το υπόσχομαι, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα».

Ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να υπερασπιστούν τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Όλοι μπορούμε να κάνουμε ένα σαρδάμ. Κι εμένα μου έχει συμβεί. Είμαι σίγουρος ότι θα μου ξανασυμβεί αύριο. Και θα ζητούσα την επιείκειά σας», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είπε: «Σαρδάμ γίνονται συνέχεια. Κι αν παρακολουθείτε πάντα τους πάντες, θα βρείτε αρκετά από αυτά».

Ενώ, ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, σχολίασε: «Ως προοδευτικό πρόεδρο, προτιμώ τον Μπάϊντεν για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μέχρι στιγμής, 11 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάϊντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Και ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο αντίπαλο στρατόπεδο καθώς ο καιρός για το δεύτερο debate του Σεπτεμβρίου πλησιάζει.


Πηγή