Σας ταξιδεύουμε στο χωριό Αμοργιανοί του ορεινού Βάλτου, όπου συναντήσαμε την φιλόξενη κυρία Βελισσαρία. Μας υποδέχθηκε στο ζεστό της σπιτικό και μας έφτιαξε ένα αυθεντικό ραβανί, ένα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παλιά χρόνια.
Με απλά υλικά που βρίσκονταν σε κάθε νοικοκυριό, όπως λάδι, νερό, βανίλιες, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, κανέλλα, σουσάμι, αμύγδαλα και αλεύρι, η κυρία Βελισσαρία μας έδειξε την τέχνη της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής. Μας μίλησε για τις εποχές που το σιμιγδάλι ήταν δυσεύρετο και το ραβανί γινόταν μόνο με αλεύρι, αλλά και για τις δυσκολίες και τις χαρές της ζωής στο χωριό.
Παρακολουθήστε τη διαδικασία βήμα-βήμα, από το ανακάτεμα των υλικών στην κατσαρόλα μέχρι το ψήσιμο στο φούρνο και το τελικό γαρνίρισμα με ζάχαρη. Ένα γλυκό που μας θυμίζει τις γεύσεις και τις ιστορίες του παρελθόντος, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι.
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας για να ανακαλύψετε κι άλλες παραδοσιακές συνταγές και ιστορίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
agrinio24.gr