Μια βερμούδα κι ένα σκουλαρίκι που φορούσε ο 16χρονος στην βόλτα του στα Ανώγεια, στάθηκε η αφορμή για να βρεθεί βαριά χτυπημένος από ομάδα νεαρών.

«Δεν μπορούν να δεχθούν κάτι διαφορετικό είτε στην εμφάνιση, είτε στο χαρακτήρα, είτε οπουδήποτε. Ντρέπομαι πια μ’ αυτά που γίνονται στο χωριό μου», αυτά ήταν τα λόγια της μητέρας του 16χρονου.

Η μητέρα του 16χρονου μιλά στο MEGA

Ξημερώματα Κυριακής και η βόλτα των εφήβων κατέληξε σε τραγωδία. Δέκα ανήλικοι εναντίον ενός.

Η μητέρα του 16χρονου μιλά αποκλειστικά στο MEGA και σοκάρει με την περιγραφή του άγριου ξυλοδαρμού που δέχθηκε ο γιος της.

«Ήρθε μια άλλη παρέα εκεί που καθότανε, άρχισαν να τον προκαλούν, λέγοντας διάφορα σχόλια. Σηκώθηκε να φύγει γιατί δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω διάσταση. Συνέχισαν αυτά να τον προκαλούν, τον κυνήγησαν που πήγε να φύγει και του έριξαν μπουνιές. Και στο αυτί τραυματίστηκε, στη μύτη, το παιδί πήγε στο νοσοκομείο. Δεν έχει ακόμα συνέλθει, θέλει το χρόνο του».

Κι όσο οι φίλοι του θύματος, προσπάθησαν να προστατέψουν τον 16χρονο, δέχτηκαν κι εκείνοι αναίτια επίθεση από την ανήλικη συμμορία.

Η μητέρα του, ήταν αυτή που κατήγγειλε το περιστατικό με επιστολή της.

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια, που προφανώς άλλοι τους έχουν επιβάλλει. Είσαι ξένος, δεν ντύνεσαι σαν κι εμάς, δεν είσαι σαν και μας…τότε όχι, δεν ανήκεις εδώ. Και πώς το εξαργυρώνουμε αυτό; Σε στέλνουμε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο… τόσο απλά και με συνοπτικές διαδικασίες και καλή τύχη. Δέκα εναντίον ενός… πόσο άνανδρο! Και η ντροπή κοκκίνισε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή η μητέρα του θύματος.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων από συγγενείς του και στη συνέχεια στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο, όπου καταγράφηκε το περιστατικό από τους γιατρούς και χθες επέστρεψε στην Αθήνα.


Πηγή