Στις ανακριτικές αρχές οδηγήθηκαν χθες και σήμερα και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι συνελήφθησαν για την συμπλοκή έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο.

Σήμερα, στον ανακριτή για να απολογηθούν οδηγήθηκαν οι 8 από τους 14 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε σκληρό κύκλωμα που με απειλές ξυλοδαρμούς ακόμα και εμπρησμούς πουλούσε προστασία  σε καταστήματα στην Αθήνα.

Οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν και στην συνέχεια αναμένεται ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι περισσότεροι αρνούνται τα αδικήματα τα οποία τους αποδίδονται. Βασικός τους ισχυρισμός είναι πως κανένας από τους επιχειρηματίες δεν έχει κάνει καταγγελία ενώ κάποιοι εξ αυτών αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε επικαλούμενοι το δικαίωμα της σιωπής.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και 1 από τους οπαδούς του παναθηναϊκού που συνελήφθησαν μετά τα μεταξύ τους επεισόδια το περασμένο Σάββατο έξω από το γήπεδο της λεωφόρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αυτό που συνδέει τις δύο υποθέσεις είναι δύο «χτυπήματα» με χειροβομβίδες, στη Κυψέλη και στο Γκύζη, κατά άλλων οπαδών του Παναθηναϊκού.

Αύριο, ακόμα έξι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν για το κύκλωμα εκβιαστών, με τρεις εξ αυτών να είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.


Πηγή