Μηνύματα μέσω social media αντάλλαξαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο για την «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Κασσελάκης απηύθηνε προσωπικό κάλεσμα στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή τον αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδία, ενώ τον συνεχάρη για την εξαιρετική όπως είπε πρωτοβουλία του να συναντήσει την Χαρίτα Μάντολες.

«Αγαπητέ Νίκο:

Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές. Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε στον Στέφανο Κασσελακης σειρά σχετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε ως ευρωβουλευτής για την προετοιμασία σχετικού ψηφίσματος το 2015 καθώς και με κατάθεση τροπολογιών κάθε χρόνο.

«Αγαπητέ Στέφανε:

Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές μας. Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα».

«Είναι ευτυχές ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε», σχολίασε η Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στα Ιωάννινα και επισκέφθηκε τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν είναι το κόμμα του με ποιον θα πάτε αλλά ένας αυτόνομος ισχυρός πόλος το πολιτικό σύστημα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη συνταγή του πουλάμε λίγο απ’ όλα.

«Δεν είμαστε πολιτικό σούπερ μάρκετ να χωράνε οι πάντες και τα πάντα. Έχουμε ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, που δε συμβιβάζεται, δε συνθηκολογεί και δεν υποχωρεί σε κατεστημένα συμφέροντα αλλά προασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη».

Για πρώιμη συζήτηση έκανε λόγο ο Παύλος Γερουλάνος τονίζοντας ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μεγάλη Κεντροαριστερά.

«Το ΠΑΣΟΚ πριν κάνει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να δείξει ότι είναι ένα πραγματικά ανοιχτό κόμμα το οποίο προσκαλεί αυτές τις δυνάμεις. Είναι σημαντικό να βάλουμε πρώτα τάξη στο σπίτι μας και μετά βεβαίως μπορούμε να συζητήσουμε με τις όποιες δυνάμεις».

Η Άννα Διαμαντοπούλου και παρέπεμψε τις συζητήσεις για συνεργασίες στην περίοδο πριν από τις εθνικές εκλογές.

«Ο στόχος είναι, ο πρώτος, το μεγάλο ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος, το κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Εάν είμαι πρόεδρος προφανώς και θα υπάρξει συζήτηση με όλα τα κόμματα Οι διαφορές μας είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε την εχθροπάθεια».

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Δεν νοείται το ΠΑΣΟΚ ως πιθανός κυβερνητικός εταίρος με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη».

Oι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουνε τον προεκλογικό αγώνα στην «καρδιά» του καλοκαιριού.


Πηγή