Ευθύνες και παραλείψεις που οδήγησαν σε μία τραγωδία! Δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

Ποιος φταίει για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη;

Οι ευθύνες «μπαλάκι» για μία ακόμα φορά.

«Έχω διοριστεί από το ΑΤ. Η διαδικασία είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω πλήρη εικόνα όσον αφορά τα αίτια. Συνεχίζουμε, συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού. Ό,τι θέλετε στο ΑΤ», είπε ο πραγματογνώμονας, Λάμπρος3 Γκλαβόπουλος.

Λούνα πάρκ – κίνδυνος, θάνατος για τα παιδιά λειτουργούσε χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιος αδειοδοτεί και ποιος πιστοποιεί την ασφάλειά του.

Τον Δήμο Κασσάνδρας «δείχνει» το υπουργείο Ανάπτυξης

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η μοναδική αρμόδια αρχή χορήγησης αδειών λούνα πάρκ είναι ο Δήμος.

Σύμφωνα με τον Δήμο Κασσάνδρας,  όμως, τα λούνα παρκ δεν χρειάζονται αδειοδότηση παρά μόνο γνωστοποίηση λειτουργίας.

«Εφόσον λειτουργούν χωρίς την οποιαδήποτε άδεια για την συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από τον Δήμο η βασικότερη εκ των οποίων είναι η επιβολή της διακοπής της λειτουργίας», είπε ο Σωτήρης Αναγνωσόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου..

«Δεν ήταν σε δημοτικό χώρο, ήταν σε ιδιωτικό χώρα και όχι, φέτος, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση. Δεν αδειοδοτούνται αυτά για τη λειτουργία τους, ανεβάζουν γνωστοποίηση, δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, κι ο Δήμος ήταν ήδη στη διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων», είπε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Αλαλούμ και μπαλάκι ευθυνών στην σκιά της τραγωδίας στο λούνα παρκ

Ακόμα κι έτσι, ποιος ελέγχει την καταλληλόλητα των μηχανημάτων;

«Τα μηχανήματα υποτίθεται ότι είναι ελεγμένα, πιστοποιημένα, αυτό δεν το κάνει ο Δήμος. Ποιος το κάνει; Όπως λέει η ΚΥΑ το Υπουργείο», πρόσθεσε η δήμαρχος.

Όπως απαντά το υπουργείο Ανάπτυξης, η πιστοποίηση ασφάλειας των μηχανημάτων γίνεται από ιδιωτικούς, διαπιστευμένους φορείς. Με αυτή τη βεβαίωση ο υπεύθυνος πηγαίνει στον Δήμο για να πάρει έγκριση.

Το λούνα παρκ υπολειτουργούσε. Όπως προκύπτει και από την μαρτυρία του αδερφού του 19χρονου τα μηχανήματα δεν ήταν συντηρημένα στο σύνολό τους

«Καθίσαμε σε κάποιες θέσεις και ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πρώτου ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα».

Η δημοτική αρχή πληροφορήθηκε τη λειτουργία του λούνα παρκ στο ιδιωτικό οικόπεδο στις 12 Ιουλίου, μετά από έφοδο της αστυνομίας.

Όπως προβλέπονται από σχετική ΚΥΑ, ο Δήμος έπρεπε να υποβάλει το πρόστιμο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια να επιβάλει τη σφράγιση του χώρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δήμαρχο, στην υπηρεσία των αδειών του Δήμου Κασσάνδρας εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος ήταν απασχολημένος με το τραγικό συμβάν του  πνιγμού της 8χρονης στην κατασκήνωση της Κρυοπηγής.

Μπαράζ καταγγελιών για το «παράνομο» λούνα παρκ

Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια  για το συγκεκριμένο λούνα παρκ.

«Απορώ πώς τους επιτρέπουν να τα κάνουν όλα αυτά. Υπάρχει ποτέ κανένας έλεγχος;».

«Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το μέρος είναι ακατάλληλο».

Δυστυχώς όμως, έμειναν αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δεν έγιναν επίσημες καταγγελίες.


Πηγή