Στα 72 της χρόνια, μητέρα τριών παιδιών, έμαθε από τους αστυνομικούς ότι η γυναίκα που βιαζόταν σε δεκάδες βίντεο από δεκάδες άγνωστους άντρες ενώ ήταν ναρκωμένη, είναι η ίδια.

Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, είναι ο σατανικός εγκέφαλος, πίσω από αυτή την δυσώδη, ανατριχιαστική ιστορία, που εκτός από την Ζιζέλ στοιχειώνει ολόκληρη τη Γαλλία, όλο τον κόσμο.

Τα όσα παρουσιάστηκαν στη χθεσινή πρώτη μέρα της δίκης στην Αβινιόν, έκαναν το ακροατήριο να ανατριχιάσει, την κόρη του ζευγαριού να φύγει κλαίγοντας από την αίθουσα.

Το θύμα, η Ζιζέλ, έστεκε εκεί, κάνοντας όσο κουράγιο της επιτρέπει η συντετριμμένη ζωή της.

Η Ζιζέλ είδε τον άντρα της κι άλλους 51 άγνωστους άντρες να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι δικαστές να περιγράφουν, πως σε μία περίοδο 10 ετών, με την προτροπή του συζύγου της, την βίαζαν, την κακοποιούσαν σεξουαλικά, την εξευτέλιζαν. Πλέον οι βιαστές της έχουν πρόσωπο και όνομα.

Ο Πολ, ο Κενάν, ο Πατρίς, ο Τιερί, ο Σαϊφενάν, ο Λουντοβίκ, ο Ζοζέφ και ο Ρεντουάν. Είναι 51 οι κατηγορούμενοι για τους βιασμούς της ίδια γυναίκας.

Ο νεότερος κατηγορούμενος είναι 20 ετών. Ο μεγαλύτερος είναι πάνω από τα 70.

Ένας στρατιωτικός, ένας πυροσβέστης, ένας τεχνίτης, ένας δημοσιογράφος, οικογενειάρχες. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Με απατούσε»

Ο Ντομινίκ Πελικό, αν και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο από τους βιασμούς της γυναίκας του, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι εκείνη τον απατούσε, ότι είχε κολλήσει σεξουαλικά νοσήματα και έτσι την εκδικήθηκε.

Αποκυήματα ενός διεστραμμένου μυαλού, που η συνήγορός του προσπαθεί να στρογγυλέψει με υπερασπιστική γραμμή «είχε τραυματικά παιδικά χρόνια».

Λεπτομέρειες που σοκάρουν

Για χάρη των παιδιών της, αλλά και χιλιάδων γυναικών που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και ψυχολογικά από τους συντρόφους τους, η Ζιζέλ Πελικό ζητά δικαίωση.

Δεν ζήτησε δίκη κεκλεισμένων των θυρών, όπως ήταν δικαίωμά της. Τα εγκλήματα πρέπει να βγαίνουν στο φως, είπε στο δικαστήριο.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο Ντομινίκ Πελικό είχε δημιουργήσει και ένα διεστραμμένο «Savoir Vivre» των βιασμών.

Ζητούσε από τους άντρες που στρατολογούσε από το διαδίκτυο να μην φορούν άρωμα, να μην μυρίζουν τσιγάρο, να έχουν κάνει μπάνιο με ζεστό νερό, οτιδήποτε θα μπορούσε να ξυπνήσει τη ναρκωμένη σύζυγό του από το λήθαργο.

Δεν τους επέτρεπε να φορούν ούτε προφυλακτικό.

Ορισμένοι από τους 51 κατηγορούμενους ισχυρίστηκαν πως νόμιζαν ότι το ζευγάρι έκανε ανταλλαγή συντρόφων, που ζούσαν μια σεξουαλική φαντασίωση και ότι δεν γνώριζαν ότι το θύμα δεν είχε συναινέσει στους βιασμούς.

4 μήνες μαρτυρίου

Η πρωτοφανής για τα παγκόσμια δικαστικά χρονικά δίκη θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο. Πολλά θα ακουστούν, πολλά περισσότερα, αρρωστημένα, θα αποκαλυφθούν.

Θα καταθέσει και το ίδιο το θύμα όμως, και όλοι κρέμονται από τα χείλη αυτής της βασανισμένης αλλά περήφανης γυναίκας

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούν παραδειγματική τιμωρία.

Όχι μόνο για τη δικαίωση της Ζιζέλ Πελικό, αλλά για όλες τις γυναίκες που ναρκώθηκαν και μετά βιάστηκαν, τα θύματα αυτού που ο διεθνής όρος χαρακτηρίζει «Χημική Υποταγή».


Πηγή