Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν ήδη 10 μαθητές εγγεγραμμένοι στην Β’ τάξη του σχολείου ,ενώ υπάρχουν και άλλοι τρεις μαθητές που θέλουν να εγγραφούν στην Β’ τάξη και το σύστημα το οποίο άνοιξε από την Δευτέρα 2/9/2024 δεν τους το επιτρέπει.

Δείτε τα όσα ανέφερε το KainourgioPressWebTv ο διευθυντής του σχολείου Αριστοτέλης Βλάχος

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σήμερα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Δημήτρη Τραπεζιώτη, τους δημοτικούς συμβούλους Αγρινίου Σωτήρη Κολοβό,Δημήτρη Μπλέτσα ,Παναγιώτη Μυζήθρα ,τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Καινουργίου Βασίλη Καραγκούνη,το μέλος Θανάση Γιώτη και εκπρόσωπο των γονέων που θίγονται άμεσα από την απόφαση συναντήθηκαν με τον διευθυντή Β’θμιας εκπαίδευσης Χρήστο Καζαντζή.

Ο κ.Καζαντζής τους ενημέρωσε ότι η εισήγησή του προς το υπουργείο παιδείας είναι να μην γίνει καμιά συγχώνευση και να μην καταργηθεί κανένα τμήμα. Όσον αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με τον αποκλεισμό νέων εγγραφών στην Β’ τάξη του ΕΠΑ.Λ Καινουργίου από τις 2/9/2024, ανέφερε ότι αυτό έγινε εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά ενημέρωση από το υπουργείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον  κ.Μυζήθρα, ο κ.Καζαντζής  άφησε «μικρή αχτίδα φωτός» να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου σε «νεκρό χρόνο» και να δοθεί λύση και τέλος στην αγωνία γονέων και μαθητών.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ.Μυζήθρας θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις προς όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης και προς τους βουλευτές του νομού ,ώστε να παρθεί αυτή η απόφαση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην σχολική κοινότητα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το kainourgiopress επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται, να θέλουν να εγγραφούν μαθητές στο σχολείο και να μην τους αφήνει το ίδιο το υπουργείο. Είναι εξοργιστικό να συρρικνωθεί και  να κλείσει το μοναδικό ΕΠΑ.Λ στην βόρεια παρατριχώνια περιοχή που εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες μαθητές από τις ορεινές κοινότητες του δήμου Αγρινίου και του Θέρμου ,οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις προς το Αγρίνιο, καθώς είναι μεγάλες οι αποστάσεις »

Δεσμεύτηκε από την πλευρά του  να συνεχίσει τις παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την κεντρική διοίκηση για να γίνει άμεσα ανάκληση της απόφασης .


agrinio24.gr