naypakou ierotheos 3 19 374447 1 1024×787 1 e1716830225599 696×383.jpg

Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας για 5η φορά από το 1995 όταν και εξελέγη Επίσκοπος Ναυπάκτου,είναι για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος.

Δεδομένου επίσης του γεγονότος ότι πρόεκειται για τον αρχαιότερο Αρχιερέα,ο Ναυπάκτου Ιερόθεος,θα έχει και τη θέση του Αντιπροέδρου της Δ.Ι.Σ. θέση εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη,αφού θα αντικαθιστά όταν αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η νέα εκκλησιαστική περίοδος ξεκινά της 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου του επομένου,με την πρώτη συνεδρίαση να έχει προγραμματιστερί το διήμερο Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου,με τη συμμετοχή των 12 νέων μελών που θα απαρτίζουν το νέο όργανο.

Έξι Αρχιερείς προέρχονται από τις Νέες χώρες (Βόρεια Ελλάδα) και έξι, από την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας.Η Ιερά Σύνοδος είναι το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδας που συνεδριάζει συνήθως μία φορά τον μήνα,επιλύοντας διάφορα ζητήματα ή εισαγάγοντας άλλα θέματα, στην ολομέλεια της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είναι ο προεδρεύων της Δ.Ι.Σ ενώ τα νέα μέλη της απαρτίζουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

  1. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.
  2. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
  3. Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.
  4. Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
  5. Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
  6. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος.
  7. Γρεβενών κ. Δαβίδ.
  8. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
  9. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.
  10. Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.
  11. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.
  12. Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνόδου,ιδιαιτέρως όμως, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας,που γνωρίζοντας τις αυξημένες αρμοδιότητες που απορρέουν από τη θέση αυτή,ότι ο Πνευματικός πλούτος, το Θεολογικό σας υπόβαθρο, πλούτος, η άοκνη δράση και κυρίως η 30ετής Αρχιερατική σας,Εκκλησιαστική εμπειρία είναι η εγγύηση για μία απολύτως επιτυχημένη θητεία τόσο ως “Συνοδικός”,κυρίως όμως και τα νέα σας αυξημένα καθήκοντα ως Αντιπροέδρου σε μία κρίσιμη για την Εκκλησία αλλά και την Κοινωνία μας περίοδο,κατά την οποία χρειαζόμαστε Φωτισμένους Ιεράρχες.

Εύχομαστε ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, για το τόσο σημαντικό πνευματικό και ποιμαντορικό έργο που αναλαμβάνετε και είμαστε σίγουροι ότι η Εκκλησία θα βγει πολλπλά οφελημένη από την παρουσία σας,τη σοφία σας και την εμπειρία σας

Η Συντακτική ομάδα nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr