Πρόγραμμα παραστάσεων
19/9: Ανοιχτό Θέατρο Αγρινίου
«ΤΗΝ…ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ!» [σύνθεση κειμένων Λάζαρος Τσόλκας]
20/9: Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΑΙΑ & ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ»
«ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 38ο Ν» [σύνθεση κειμένων Δ. Σιούντας]
21/9: Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΕΚΘΕΣΙΣ»
«• ΜΟ • ΝΟ • ΛΟ • ΓΟΣ • » [βασισμένο στο «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang]
22/9: Θεατρική Ομάδα «Πολιτιστικού Εργαστηρίου Ι.Π Μεσολογγίου»
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ » [βασισμένο στο έργο του Ντάριο Φο]
23/9 Α΄Τμήμα Ενηλίκων Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου
«ΤΣΕΧ ΟΝ» [εμπνευσμένο από το έργο του Άντον Τσέχωφ]
24/ 9: Β’ Τμήμα Ενηλίκων Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Δήμου Αγρινίου
«ΤΣΕΧ OFF» [εμπνευσμένο από το έργο του Άντον Τσέχωφ]
25/9 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου- Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ » [διασκευή έργου του Νικολάι Γκόγκολ]
26/9: Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα της ΓΕΑ
«ΤΟ ΚΟΛΠΟ» του James Elward
27/9 Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «ΣΚΗΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»
«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ» [βασισμένο στο έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ]
28/9: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ»
«ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ » του Αλέκου Σακελλάριου
29/9 Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα «ΠΡΟΖΑΚ- ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΡΙ»
«Ο ΕΛΑΦΟΒΑΣΙΛΙΑΣ» [βασισμένο στο II Re Carvo του Κ. Γκότσι/Διασκευή: Ξ. Καλογεροπούλου, Θ.Μοσχόπουλος]
30/9 Θεατρική Ομάδα Μουσικού Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» Αγρινίου
«ΜΙΑ ΖΩΗ, ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΝΟΣ» [σύνθεση κειμένων Εύη Βέρρη]
Αναλυτικό πρόγραμμα
Πιο αναλυτικά, οι ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες θα πάρουν μέρος στο 6ο Φεστιβάλ και τα έργα που θα παρουσιάσουν είναι:
19 Σεπτεμβρίου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«ΤΗΝ… ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΧΕΙΟ!» [σύνθεση κειμένων Λάζαρος Τσόλκας]
Το έργο είναι μια σύγχρονη κωμωδία και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με στόχο τη διασκέδαση και τη ψυχαγωγία, που είναι τόσο αναγκαίες στη σημερινή κοινωνία.
Η υπόθεσή του, πηγάζει από την καθημερινότητα της εποχής μας, με τους όποιους προβληματισμούς, όνειρα και φιλοδοξίες έχουν τα μέλη μιας οικογένειας, για ένα καλύτερο αύριο αλλά και τις απρόβλεπτες καταστάσεις και ανατροπές που βιώνουν καθημερινά.
Η δράση ξεκινά, όταν η χήρα πεθερά έρχεται απρόσμενα στο σπίτι της κόρης της, με απώτερο στόχο να εξοβελίσει τον γαμπρό της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας αυτή. Οι κωμικές καταστάσεις, τα απρόοπτα και οι συνεχείς ανατροπές, δημιουργούν μια δροσερή και απολαυστική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.
σκηνοθεσία: ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΟΛΚΑΣ
μουσική επιμέλεια: KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΨΩΝ
Βοηθός σκηνοθέτη: MΑΡΓΙΑ ΦΩΛΟΥ
τραγούδι: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ
μουσικοί δρόμου: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΙ ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ
παίζουν: ΖΕΤΑ ΞΑΞΙΡΗ, ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΙΟΥΓΚΡΗΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΔΩΡΑ ΜΑΝΙΚΑ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΟΛΚΑΣ, ΜΑΡΓΙΑ ΦΩΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Μια αναπάντεχη συνάντηση δύο προσώπων, κρύβει ένα πλήθος συγκινήσεων και συναισθημάτων και πάντα μου άρεσε να τα καταγράφω είτε στα βιβλία μου είτε στα θεατρικά μου έργα. Τουλάχιστον σε 5 θεατρικά μου έργα, έχω απεικονίσει τέτοιες συναντήσεις και μία από αυτές είναι με την ηρωίδα του έργου «Την… Κάναμε Λαχείο!’’
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με πολύ αγάπη και μεράκι, δουλέψαμε με την ομάδα μας για αρκετό χρονικό διάστημα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Στόχος μας ήταν να προεκτείνουμε νοερά τη σκηνή στην πλατεία, ώστε οι θεατές να νοιώσουν ότι συμμετέχουν και οι ίδιοι στα δρώμενα του έργου με καθημερινές ιστορίες, δοσμένες από την πλευρά του χιούμορ, της έξυπνης ατάκας και του απρόβλεπτου γεγονότος. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές και τους ηθοποιούς, που ανεβάσαμε αυτήν την υπέροχη παράσταση!
20 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΑΙΑ & ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ»
«ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 380 Ν» [σύνθεση κειμένων Δ. Σιούντας]
Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε αποσπάσματα από τα έργα: Τρωάδες και Εκάβη του Ευρυπίδη, Μικρασία Χαίρε του Ηλία Βανέζη, Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου, Άνθρωπος Μαρίκα του Σάκη Σερέφα και σε ποιήματα των: Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, Παντελής Μπουκάλας, Warsan Shire, καθώς και σε καταγεγραμμένες μαρτυρίες προσφύγων.
Με τα εργαλεία του devised theatre προέκυψε μία νέα δραματουργία αποσπασματικής αφήγησης, όπου η μία διήγηση διακόπτεται από την άλλη, αλλά ταυτόχρονα, τα αποσπάσματα αυτά αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.
Εισαγωγή: Σε ένα άχρονο και άτοπο τοπίο, ένα γυναικείο σώμα κινείται πάνω στον ήχο των λέξεων του μονολόγου της Εκάβης εισάγοντας τη μορφή της γυναίκας που εκδιώχτηκε, βιάστηκε, ταπεινώθηκε.
Α΄ μέρος: Ο θρήνος της Εκάβης συνδιαλέγεται με τις μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας και των κοινών ψυχολογικών αδιεξόδων και εσωτερικών συγκρούσεων των χαρακτήρων.
Β΄μέρος: Ο διάπλους ξεκινάει με το ποίημα Πατρίδα της σύγχρονης αφρικανής μετανάστριας Warsan Shire. Τα σκορπισμένα ρούχα, των νεκρών που αφήνουν πίσω τους οι καταδιωγμένοι, γίνονται κύματα που τους σπρώχνουν μακριά, βάρκες για τον διάπλου των νερών του Αιγαίου αλλά και εμπόδια των εσωτερικών αλλαγών που φαίνονται αναπόφευκτες.
Γ΄ μέρος: Τόπος: πλατεία Βικτωρίας – η Εκάβη και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες συνομιλούν με Σύριους, Φιλιππινέζους, Αλβανούς σε μία γλώσσα χωρίς λέξεις, σε μία συνθήκη προσαρμογής-αποδοχής(;), μεταμόρφωσης(;), αδράνειας(;),
Επίλογος: Το παράπονο που παράγει, διαχρονικά και διαπολιτισμικά, τον ίδιο ήχο εκφράζεται με το ποίημα του Μπρεχτ, «Για τον όρο ¨Μετανάστες¨»
σκηνοθεσία: Δ. ΣΙΟΥΝΤΑΣ- Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
σύνθεση κειμένου: Δ. ΣΙΟΥΝΤΑΣ
κινησιολογία- μουσική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
σκηνογραφία- ενδυματολογία : ΘΕΤΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΛΑΙΑ
παίζουν: ΝΑΤΑΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝ/ΝΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΥ, ΚΩΝ/ΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΣΩΤΑ, ΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΑΡΗ, ΜΕΛΙΑ ΣΓΟΥΡΙΔΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Τι κοινό έχουν η Εκάβη, η Μαρίκα Νίνου και τα σημερινά προσφυγόπουλα από τη Συρία; Όλοι τους διέσχισαν το Αιγαίο πάνω στον 38ο βόρειο παράλληλο. Όλοι τους διωγμένοι από την πατρίδα τους, έχοντας χάσει τα πάντα. Όλοι τους ταξιδεύοντας από Ανατολή προς Δύση, προς το άγνωστο. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούμε κι εμείς μέσα σε ένα άχρονο σκηνικό τοπίο, όπου ο λόγος του Ευριπίδη συνδιαλέγεται με τις αναμνήσεις Μικρασιατών προσφύγων για να μας οδηγήσει στη σύγχρονη προσφυγική κρίση. Σαν από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, ο διάπλους αυτός επαναλαμβάνεται και η κάθαρση μπορεί τελικά να έρθει μόνο διαμέσου των νερών του Αιγαίου.
21 Σεπτεμβρίου:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΕΚΘΕΣΙΣ»
«• ΜΟ • ΝΟ • ΛΟ • ΓΟΣ •» [βασισμένο στο «Γελώντας άγρια» του Christopher Durang]
Οι ηθοποιοί καλούνται να αποδώσουν πάνω στη σκηνή το ξέσπασμα μιας γυναίκας με αφορμή ένα ασήμαντο περιστατικό. Ο χαρακτήρας της είναι συγχρόνως ξεκαρδιστικός και συγκινητικός, ελκυστικός και απειλητικός.
σκηνοθεσία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
διασκευή- επεξεργασία κειμένου: ΜΑΡΙΑ Κ.ΧΡΥΣΙΚΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΛΕΙΝΑ
σκηνικά -μουσική επιμέλεια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
κοστούμια: Η ΟΜΑΔΑ
βοηθός σκηνοθέτη: ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΛΕΙΝΑ
παίζουν: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑ, ΡΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΛΕΙΝΑ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΛΙΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Το «Γελώντας Άγρια» του Christopher Durang είναι ένα «κωμικό και συνάμα τραγικό πορτραίτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη. Οι έντονοι ρυθμοί της μεγαλούπολης οδηγούν τον άνθρωπο στα όρια της αντοχής του. Και το ξέσπασμα γίνεται η λύτρωσή του…
22 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» [βασισμένο στο έργο του Ντάριο Φο]
Στην Ιταλία κάποιες γυναίκες αποφασίζουν να μην ππληρώσουν στο super market γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα με την ακρίβεια που υπάρχει και αρπάζουν ότι βρουν στα ράφια. Οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Γύρω από αυτά τα γεγονότα στήνεται μια ολόκληρη φάρσα, που απλά διακωμωδεί την τραγική πραγματικότητα.
σκηνοθεσία: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ
σκηνογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ήχος- φώτα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
παίζουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΥΡΡΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΖΗΚΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΙΑΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΕΡΡΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ο Ντάριο Φο έγραψε αυτό το έργο, μια κωμική φάρσα, το 1974 και παίχτηκε για πολλά χρόνια όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, 50 χρόνια μετά, αυτό το έργο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
23 Σεπτεμβρίου
Α’ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«ΤΣΕΧ ΟΝ» [εμπνευσμένο από το έργο του Άντον Τσέχωφ]
Εμπνεόμαστε από την κωμική πινελιά του Άντον Τσέχωφ και τον τρόπο που παρουσιάζει τους καθημερινούς ανθρώπους της εποχής του. Πίσω από τη σάτιρά του βρίσκεται η αγάπη για τον άνθρωπο. Τη θέση του ήρωα παίρνει μια ομάδα ανθρώπων, μια μικρή κοινωνία, με τους χαρακτήρες να εγκλωβίζονται σε κωμικές συνθήκες.
Ιδέες, πλοκές δεν υπάρχουν πια. Κάθε απλό γεγονός μπορεί να μπλέκεται σε ένα εκπληκτικό λεκτικό μοτίβο και να δημιουργεί μια ωραία ιστορία. «Σκεφτείτε απλώς», είπε ο Τσέχωφ, «κάθε εκφραστική λέξη, κάθε ακριβές όνομα, και η πλοκή θα έρθει από μόνη της».
σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
επιμέλεια κοστουμιών: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
κοστούμια: PAUL CHRISTOPHE
μουσική επιμέλεια: ΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ
μακιγιάζ: ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ/ΕΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
κομμώσεις: BIBH KAMMENOY
βοηθός σκηνοθέτη: ΛΙΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ
παίζουν: ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΙΤΣΕΝΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΒΙΒΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΤΣΑΜΠΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΛΕΝΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΕΛΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΑΒΕΛΗ, ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑ, ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΜΠΟΥ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΝΤΙΛΟ,ΕΥΗ ΠΑΝΤΙΩΡΑ, ΓΚΕΛΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΡΑΜΠΑΛΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΕΛΕΒΙΣΤΑ, ΜΑΤΙΝΑ ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ, ΚΕΛΛΥ ΣΚΙΑΔΑ, ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΣΚΛΕΠΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ,ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ΕΛΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
24 Σεπτεμβρίου
Β’ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«ΤΣΕΧ OFF» [εμπνευσμένο από το έργο του Άντον Τσέχωφ]
Στο έργο του Τσέχωφ δεν υπάρχει ο λεγόμενος μύθος. Δεν υπάρχουν συνταρακτικά γεγονότα. Φαινομενικά μας παρουσιάζεται η απλή καθημερινή ζωή που κυλάει.
σκηνοθεσία: ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ
σκηνικά- κοστούμια:H ΟΜΑΔΑ
χορογραφία: ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ
μουσική επιμέλεια: ΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ
βοηθός σκηνοθέτη: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΜΠΟΥ
παίζουν: ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΡΙΣΗ, ΤΖΕΝΗ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗ, ΛΗΤΩ ΓΕΡΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΙΝΟΣ, ΕΦΡΑΙΜΙΑ ΜΑΝΗ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΝΟΓΕΩΡΓΟΣ, ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΔΕΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΚΟΥΜΗ, ΒΑΣΩ ΤΣΑΜΠΑΖΗ, ΦΡΟΣΩ ΤΣΟΛΚΑ
25 Σεπτεμβρίου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»
«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ» [διασκευή έργου του Νικολάι Γκόγκολ]
Η υπόθεση βασίζεται σε μια ιστορία που φέρεται να αφηγήθηκε στον Γκόγκολ ο Πούσκιν. Είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, που σατιρίζει την ανθρώπινη απληστία, την υποκρισία, την ανοησία, τη γραφειοκρατία και την εκτεταμένη πολιτική διαφθορά της Αυτοκρατορικής Ρωσίας.
Στην αναμονή για την άφιξη ενός ανώτατου δημοσίου υπαλλήλου, που έρχεται με σκοπό να επιθεωρήσει τη λειτουργία των κρατικών ιδρυμάτων σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, ο Χλεστακόφ, ένας ασυνείδητος και χαραμοφάης νεαρός από την Πετρούπολη, παριστάνει τον επιθεωρητή και επωφελείται από τη «μικρή» αυτή παρεξήγηση. Οι υπάλληλοι της πόλης, βουτηγμένοι στη διαφθορά, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την εύνοιά του, επιδίδονται σε κολακείες, ικανοποιούν τις ανάγκες του και πέφτουν θύματα μιας μεγαλύτερης απάτης αποκαλύπτοντας έτσι την αποσύνθεση της κρατικής μηχανής και των λειτουργών της.
συγγραφέας: ΝΙΚΟΛΑΙ ΓΚΟΓΚΟΛ
σκηνοθεσία-διασκευή : ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ
παίζουν:
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΚΑΚΑΕΣ, ΜΑΡΘΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΑΦΙΛΗ, ΧΡΥΣΑ ΜΠΕΡΙΚΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΣΟΥΜΗ.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ο Νικολάι Γκόγκολ, ο «εύθυμος μελαγχολικός» όπως τον ονόμαζε ο Πούσκιν, έγραψε τον Επιθεωρητή στα εικοσιπέντε του χρόνια. Ένα έργο με νεανική ορμή, μια επιθετική σάτιρα μιας κοινωνίας χωρίς ηθικές αξίες, βουτηγμένη στη διαφθορά και την αδικία. Ο Επιθεωρητής ξεκινάει ως μια κωμωδία παρεξηγήσεων, υψώνεται όμως πολύ γρήγορα σε μια οργισμένη πολιτική σάτιρα που ξεπερνά τα όρια του τόπου και του χρόνου μέσα στον οποίο γράφτηκε.
26 Σεπτεμβρίου:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΑ
«ΤΟ ΚΟΛΠΟ» [διασκευή έργου του James Elward ]
Το έργο, που αναφέρεται στη σύγχρονη εποχή, διαδραματίζεται στο λίβινγκρουμ του σπιτιού της οικογένειας Κόνατ στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.
διασκευή –σκηνοθεσία –μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
επιμέλεια κοστουμιών: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ
μακιγιάζ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ
φωτογραφίες:NIKH ΜΠΕΡΕΡΗ
παίζουν: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΓΩΓΩ ΖΑΡΚΑΒΕΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ,ΛΙΛΑ ΤΣΙΚΝΑ,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
«Το Κόλπο» είναι μια κωμωδία του αμερικανού συγγραφέα James Elward. Στην αρχική του εκδοχή το έργο έχει τον τίτλο «Best of friends». Αν τον μεταφράζαμε, θα μπορούσαμε να δώσουμε τον τίτλο «Οι καλύτεροι φίλοι». Στη δική μας εκδοχή επέλεξα τον τίτλο «Το Κόλπο». Όλες αυτές οι εκδοχές υποστηρίζονται από τη δραματουργική εξέλιξη του έργου, καθώς βλέπουμε ένα καλοστημένο κόλπο από την πρωταγωνίστρια του έργου, προκειμένου να κερδίσει πίσω τον άνδρα της. Όλο αυτό το πετυχαίνει με έναν πανέξυπνο τρόπο χωρίς κανένας να αντιληφθεί το σχέδιό της.
27 Σεπτεμβρίου:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΚΗΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ»
«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ» [βασισμένο στο έργο του συγγραφέα Σέρτζι Μπελμπέλ]
Μεταφερόμαστε – ή μήπως «τηλεμεταφερόμαστε»; Σοφόν το ασαφές και ήδη ιντριγκάρομαι από την εισαγωγική σκηνή – στην ταράτσα ενός πολυώροφου κτιρίου, το οποίο στεγάζει εταιρείες και δη μεγάλες εταιρείες. Ξέρετε, από εκείνες που έχουν μόνο έναν στόχο. Τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Ποιο μερίδιο αγοράς και ποια καλά και άγια μαθαίναμε στα σχολεία… Τίποτα! Μόνο το κυνήγι των δηναρίων. Και όλα τα δήθεν που το διέπουν. Το κάπνισμα «ιζ φράουντ απόν» και οι υπάλληλοι που καπνίζουν… δεν θα είναι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας. Τους σκανάρει η διοίκηση, τους παρακολουθεί και φροντίζει να υπάρχουν ρουφιάνοι μέσα στο κτίριο. Οι υπάλληλοι όμως δεν μασούν, από γραμματείς μέχρι διευθυντικά στελέχη, ανεβαίνουν στην ταράτσα για ένα τσιγάρο, με την απαραίτητη προσοχή βέβαια και εκεί, στην ταράτσα, λένε τα μυστικά τους, μοιράζονται τους νταλκάδες τους, κλασσικά κουτσομπολεύουν και ερωτοτροπούν και περιμένουν μπας και πιάσει καμιά βροχή. Έχει πολύ καιρό να ρίξει…
σκηνοθεσία: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
μουσική επιμέλεια: ΤΖΕΝΗ ΜΑΡΟΥΣΗ-ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
υπεύθυνος σκηνικών: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ
κοστούμια :ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΑ ΧΗΡΑ
φωτογραφίες: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ
μακιγιάζ : ΡΩΜΑΛΕΑ ΚΟΪΝΗ
βοηθός σκηνοθέτη: ΤΖΕΝΗ ΜΑΡΟΥΣΗ
παίζουν: ΜΕΜΑ ΡΟΔΑΤΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΜΠΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΕΙΛΑ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΧΕΙΡΑ, ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ, ΡΩΜΑΛΕΑ ΚΟΪΝΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ένα κλειστοφοβικό ψυχογράφημα, όπου οι ηθοποιοί αναλαμβάνουν καθήκοντα διευθυντών και γραμματέων, είναι απλά ένας και ένας. Χαρακτήρες, ο καθένας εκ των οποίων κουβαλάει τα δικά του, προβλήματα, σκέψεις, βλέψεις, οράματα. Σκελετοί σε ντουλάπες ή και εκτός και πανταχού παρούσα η ταράτσα. Απαιτεί προσοχή ο «χειρισμός» της ταράτσας. Δεν πρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά στην άκρη της. Υπάρχει κίνδυνος και η βουτιά στο κοινό δεν τιμάται. Η επιτάχυνση της βαρύτητας παραμένει ως έχει ή τα πράγματα άλλαξαν από τότε που τη διδαχτήκαμε;
Ο χρόνος; Το παρόν ή το άμεσο μέλλον, σε μια ανώνυμη μεγαλούπολη εν αναμονή μιας βροχής, μετά από δυο χρόνια ανομβρίας.
Ο τόπος; Η ταράτσα ενός 50όροφου ουρανοξύστη. Στους τελευταίους του ορόφους στεγάζεται μια ανώνυμη πολυεθνική εταιρεία.
Τα πρόσωπα: Καλογυαλισμένοι υπάλληλοι, κακέκτυπα ανθρώπων, που ρητορεύουν. Πρόσωπα – απρόσωπα και ανασφαλή, ακραία ανταγωνιστικά, συναισθηματικά ανώριμα που «ακροβατούν» στο κενό.
28 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ»
«ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ», του Αλέκου Σακελλάριου
Το 1960 μια πλούσια χήρα, μόλις σαράντα χρόνων, γνωρίζει, τον έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού βιολιστή και αποτολμά να κάνει την επανάστασή της ενάντια στη θέληση των αδελφών της που θέλουν να την παντρέψουν μ’έναν πλούσιο και πολύ μεγαλύτερό της άντρα, επειδή έτσι το απαιτούνε οι κοινωνικές και οι οικονομικές συνθήκες της εποχής. Τελικά θα τα καταφέρει να ορίσει τον εαυτό της και να πραγματοποιήσει τα όνειρά της;
σκηνοθεσία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΛΜΑΣ
μουσική επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟΥΚΑ
κοστούμια-μακιγιάζ: Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
σκηνικά: Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
επικοινωνία: ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΙΑΔΗΜΑ
παίζουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΛΜΑΣ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΤΥΛΗ,ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΣΑΚΚΟΥ,ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΗΣ,ΙΣΜΗΝΗ ΒΑΛΜΑ,ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ανιχνεύοντας κάποιος το “ελαφρύ” ελληνικό θέατρο και κατ΄επέκταση τις ελληνικές ταινίες, κυρίως της δεκαετίας του ΄60, όλο και ανακαλύπτει πόσο επίκαιρες είναι οι υποθέσεις που ξεδιπλώνονται στο θεατρικό σανίδι και στη μεγάλη οθόνη.
Το «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ» είναι ένα έργο που αναδεικνύει την προσπάθεια μιας γυναίκας να αποφασίσει για τη ζωή της, κάτι που θεωρείται τόσο δεδομένο σήμερα. Είναι έτσι όμως; Μια ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα της εποχής μας, μας αναγκάζει να σκεφτούμε πόσο στ΄αλήθεια έχει αλλάξει η κατάσταση. Μάλλον ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα…
29 Σεπτεμβρίου:
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΖΑΚ- ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΧΩΡΙ
«Ο ΕΛΑΦΟΒΑΣΙΛΙΑΣ» [βασισμένο στο II Re Carvo του Κ. Γκότσι/Διασκευή: Ξ.Καλογεροπούλου, Θ.Μοσχόπουλος]
Δύο μαγικά μυστικά ,που του εμπιστεύτηκε ο πατέρας του ,προστατεύουν τον καλόκαρδο και εύπιστο βασιλιά Ντεράμο από τις παγίδες που θα μπορούσαν να του στήσουν όσοι θέλουν το κακό του. Το ένα μυστικό τον βοηθάει να επιλέξει και να παντρευτεί μια κοπέλα που τον αγαπάει πραγματικά. Τι γίνεται, όμως, όταν το δεύτερο πέφτει στα χέρια του χειρότερου εχθρού του; Στη συναρπαστική και ξεκαρδιστική αυτή περιπέτεια κυκλοφορούν ο, τι μπορεί να φανταστεί κανείς : ερωτευμένα ζευγάρια, ραδιούργοι αυλικοί, μάγοι μεταμορφωμένοι σε παπαγάλους, δολοφόνοι και μπουφόνοι, ένα άγαλμα που χαμογελάει, αλλά κι ένα ελάφι μ’ ένα αστέρι στο μέτωπο. Οι έντεκα πρωταγωνιστές της ιστορίας θα συναντηθούν μια μαγική νύχτα σε ένα δάσος όπου θα συμβούν πράγματα και θάματα , «που αν δεν τα δεις με τα μάτια σου, αποκλείεται να τα πιστέψεις»(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ). Έτσι όπως θα μπει σε εφαρμογή το τρομερό σχέδιο εναντίον του Ντεράμο , που , όμως, θα ξεσκεπαστεί , ευτυχώς , μέσα από μια έντονη δραματουργία και θα επικρατήσει τελικά η αγάπη κι η αλληλεγγύη.
Το πρωτότυπο αυτό κι ευφυές έργο του Carlo Gozzi , κατέχει μια ιδιότυπη θέση στο παγκόσμιο θέατρο ,καθώς διαθέτει μια ιδιαίτερη δομή , όπου τα κωμικά στοιχεία συμπορεύονται με μια οργιαστική φαντασία , κι ένα παράξενο μείγμα αγριάδας και ελαφρότητας διατρέχει ολόκληρο το έργο και μαγεύει. Καταφέρνει δε, στο τέλος να οδηγήσει το θεατή στη μέγιστη αισθητική απόλαυση μέσα από αλλόκοτες μεταμορφώσεις , αλλά και μέσα από τα ευφυολογήματα , το άφθονο χιούμορ , τις σπαρταριστές σκηνές , τις άπειρες ανατροπές, την περιπετειώδη δράση , τις ποικίλες εντάσεις και υφέσεις , μέσα από το παραμυθικό , αλλά κι από το πομπώδες στοιχείο ,μέσα από τη διάχυτη φαντασμαγορία κι από τον στόμφο, μέσα από την αχαλίνωτη φαντασία και φυσικά μέσα από την κάθαρση και την αποκατάσταση της ηθικής τάξης , η οποία ολοκληρώνει ,στο τέλος, με τον καλύτερο τρόπο όλα τα φανερά και αφανή σημαίνοντα και σημαινόμενα του έργου κι όλο το παλίμψηστο της πλούσιας σκηνικής δράσης , που προηγήθηκε… Αγαπητοί θεατές , έχετε το λόγο … (Επιμέλεια κειμένου: Ντίνα Κουτσονίκα /μέλος της θεατρικής ομάδας ΠΡΟΖΑΚ )
σκηνοθεσία-σκηνικά & μουσική επιμέλεια: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
πρωτότυπο κείμενο: ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ
επιμέλεια-σύνθεση κειμένων: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
σχεδιασμός κοστουμιών: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
κατασκευή κοστουμιών: Κα MΑΡΙΚΑ
μακιγιάζ: Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
κομμώσεις: ΔΩΡΑ ΜΗΤΣΟΥ
video art-επιμέλεια αφίσας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΡΜΟΣ
παίζουν: ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ, ΜΑΡΤΖΗ ΒΑΪΤΣΑ, ΒΛΩΤΙΝΑ ΠΟΥΔΑΡΑ, ΝΤΟΡΑ ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, ΑΝΘΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΛΗΓΕΩΡΓΟΣ, ΜΑΝΘΟΣ ΤΣΟΜΠΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΑΥΖΩΤΗΣ, ΔΩΡΑ ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑ, ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Ο «Ελαφοβασιλιάς» πραγματεύεται τον έρωτα του βασιλιά Ντεράμο και της Λαβίνιας, αλλά και τις περιπέτειες ενός ολόκληρου παλατιού γύρω από την εξουσία του. Ιστορίες αγάπης , έρωτα, μίσους , πάθους για εξουσία και κοινωνική ανέλιξη , προδοσίας κ.α. περιπλέκονται δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραμύθι που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική αλλά και ξεκαρδιστική περιπέτεια. Κρυμμένα νοήματα και συμβολισμοί αποκαλύπτουν βαθιές αλήθειες για τη ζωή και τους ανθρώπους. Το έργο βουτάει στα ανθρώπινα πάθη και τις ιστορίες τους φέρνοντας στο φως διδάγματα επίκαιρα όσο και διαχρονικά.
30 Σεπτεμβρίου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΡΦΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
«ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΝΟΣ» [σύνθεση κειμένων Εύη Βέρρη]
Το έργο είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζει τις διάφορες μορφές σχέσεων στο σήμερα και τις αντικρουόμενες πλευρές του ψυχισμού μέσα από μια ανάλαφρη και κωμική ματιά. Ο Γιάννης, συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, πέρασε όλη τη ζωή του σε μη και πρέπει, σε υποχρεώσεις, δουλειά και οικογένεια, τηρώντας αυστηρά το πρόγραμμα και τους κανόνες. Όπως κάθε βράδυ μετά το δείπνο, κάθεται στην πολυθρόνα του, φοράει τα γυαλιά του και παίρνει το αγαπημένο του βιβλίο της ιστορίας να διαβάσει. Απόψε όμως είναι ένα διαφορετικό βράδυ, με το που κάθεται, τα μάτια του βαραίνουν και κλείνουν. Βαρύς είναι ο ύπνος που τον τυλίγει, τι περίεργο, δεν του έχει ξανασυμβεί…και το όνειρο αρχίζει.
σύνθεση κειμένου-σκηνοθεσία: EYH BEΡΡΗ
παίζουν: EΥΗ ΒΕΡΡΗ, ΜΑΡΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΒΕΡΡΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΟΤΕΑ, ΠΑΝΟΣ ΓΟΥΡΓΟΛΙΤΣΑΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ, ΝΤΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ, ΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ, ΕΥΗ ΣΟΥΒΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Είναι μια νεοσύστατη θεατρική ομάδα με μεγάλη αγάπη για την τέχνη, τον πολιτισμό και το θέατρο. Η ομάδα έκανε το ταξίδι στο θέατρο άλλοτε με μικρά και άλλοτε με μεγάλα βήματα. Πάντα όμως ενωμένη, σταθερή, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, αλλά ένα σύνολο ατόμων με κοινή αγάπη και προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλοι μαζί δούλεψαν, κουράσθηκαν, γέλασαν, συγκινήθηκαν, έζησαν, μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο, πήραν κι έδωσαν ο ένας στον άλλο, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι ψυχής και συναισθημάτων. Έμαθαν να απολαμβάνουν την ελευθερία, τη σταθερότητα, την ομαδικότητα, την έκφραση και την έμπνευση για το όνειρο, για τη σκηνή, για την έκθεση στο κοινό και να ξεπερνούν φόβους, αναστολές, εμπόδια. Στη σκηνή θα ανέβουν με πολλή αγάπη για όλο αυτό που χτίσαμε, αλλά κυρίως για το θέατρο και για να τιμήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει.
Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 9.00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)
ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
agrinio24.gr