Είναι η γυναίκα που βλέπετε στο βίντεο, η γυναίκα που σκαρφάλωσε στον ουρανό του αυτοκινήτου για να μην παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Με το όχημα εγκλωβισμένο, να παρασύρεται από τα νερά που το καλύπτουν μέχρι τα παράθυρα κι εκείνη να επιχειρεί, όπως λέει στο MEGA και τον Γιάννη Ρήγο, να κάνει κάτι για να επιβιώσει.

«Επιστρέφαμε από ψώνια και έπιασε ξαφνικά χωρίς 112 άστατος καιρός. Είχαμε ένα αυτοκίνητο μπροστά. Άρχισε να πέφτει νερό και έφτασε στα κολωνάκια. Το μπροστινό αυτοκίνητο άρχισε να επιπλέει. Δεν προλάβαμε να κουνηθούμε. Νέκρωσαν τα πάντα. Αρχίσαμε να επιπλέουμε και να μπάζει νερό μέσα. Προσπαθούσα να βγάλω τη ζώνη και να πάρω το 100. Δεν απαντούσαν. Άρχισα να τρέμω. Λέω θα πεθάνω και με κράτησε η σκέψη των παιδιών μου. Έσπρωξα την ηλιοροφή και βγήκα. Είπα δεν θα επιτρέψω να μου συμβεί τίποτα», είπε η γυναίκα.

«Ήταν από τα πιο τρομακτικά λεπτά της ζωής μου. Σαν αυτοκίνητο που πέφτει στη θάλασσα. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Στον δρόμο; Μες την Αθήνα; Τι κάνει αυτό το κράτος;».

Ο σύντροφός της τη βοήθησε να βγει πρώτη.

Η καταρρακτώδης βροχή διήρκεσε μερικά λεπτά. Κι όμως, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εξαφανίστηκαν, ισόγεια πλημμύρισαν.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με ανάρτησή του επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα έχουν βαλτώσει.

«Επιτέλους, κύριε Πρωθυπουργέ, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Προχωρήστε τα αντιπλημμυρικά έργα τώρα. Αν δεν μπορείτε, δώστε μας τα μέσα και τους πόρους για να τα κάνουμε εμείς. Με την κλιματική κρίση δεν παίζουμε», είπε ο Χάρης Δούκας.

«Ο Δήμος Αθηναίων έχει σαν αρμοδιότητα τον καθαρισμό των φρεατίων. Το περσινό διάστημα, το πρώτο 8μηνο του 2023 έγιναν 7000 καθαρισμοί. Το 2024, το αντίστοιχο 8μηνο έγιναν 14.000 καθαρισμοί», ανέφερε ο Ανδρέας Γραμματικογιάννης Αντιδήμαρχος Υποδομών.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Αtena από την Αττική, σφοδρό. Μαγαζιά πλημμύρισαν στη Μεσογείων. Στην οδό Μαρασλή, στο Κολωνάκι, καρέκλες και άλλα αντικείμενα παρασύρθηκαν ταξιδεύοντας αρκετά μέτρα μακριά.

Σε κεντρικό δρόμο του Γαλατσίου πλημμύρισαν τα πάντα κι ένας πίδακας εμφανίστηκε στο κέντρο της ασφάλτου.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, τα ορμητικά νερά μπήκαν σε λεωφορείο. Μπροστά από τον Ευαγγελισμό, οχήματα επέπλεαν.

Στο Περιστέρι δρόμοι ποτάμια και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, η στέγη έμπαζε νερά.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Η Atena σάρωσε τη χώρα

Το πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα στη Χίο, όπου ακόμη και μέρη του αεροδρομίου πλημμύρισαν.

Στην Ξάνθη, με φουσκωμένα ποτάμια και κατολισθήσεις, αλλά και στην Ρόδο, όπου καλύφθηκαν από τα ορμητικά νερά δρόμοι, αλλά και οχήματα.


Πηγή