Κάθε πέρσι και καλύτερα στα σχολεία για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς την ώρα που οι εκαπαιδευτικοί στα ιδιωτικά καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει την εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Οι αγιασμοί σημαδεύτηκαν από κινητοποιήσεις εναντίον των συγχωνεύσεων τμημάτων με τους γονείς να ζητούν να καλυφθούν τα κενά και καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετωπίζει τα παιδιά ως αριθμούς.

Στο 5ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω, στο ολοήμερο τμήμα του είναι 2 δάσκαλοι για 120 μαθητές.

Τα τμήματα έχουν μειωθεί σχεδόν σε όλες τις τάξεις του δημοτικού.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γιώργος Στεφανάκης, μέλος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 5ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

«Φέτος είμαστε μείον 6 δάσκαλοι, ένας ο δάσκαλος ειδικής αγωγής»

«Σε αυτό το σχολείο πέρσι, και η δευτέρα και  η τρίτη και η τετάρτη και η πέμπτη και η έκτη ήταν 3 τμήματα μέχρι 17 παιδιά, και φέτος 270 παιδιά στο σύνολο είμαστε μείον 6 δάσκαλοι, η παράλληλη στήριξη δεν επαρκεί για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ένας δάσκαλος δεν μπορεί να είναι σε ένα 25αρι τμήμα με 2-3 παιδιά που είναι με διάγνωση. Είμαστε σε σχολείο με ολοήμερο που έχει μόνο 2 δασκάλους. Ο κ. Κάμπος, διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ στην Γ’ Αθήνας μας είπε ότι είναι «εξορθολογισμός». Αυτό είναι παραλογισμός. Εδώ δεν έχει έρθει κανένας δάσκαλος και δεν υπάρχει καμία δέσμευση καμία ανακοίνωση ότι θα καλυφθούν τα κενά», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Στεφανάκης: «Με βάση την χρηματοδότηση που έχει το σχολείο θα υπάρχουν και άλλα μεγάλα προβλήματα που αφορούν και στα βασικά υλικά για να μπορεί να λειτουργήσει, ακόμα και στα καθαριστικά. Παρακαλάμε κάθε φορά να δούμε αν επαρκούν τα χρήματα που δίνει ο δήμος για να αγοράσουμε χαρτί, καθαριστικά ή για επισκευές. Απαράδεκτα πράγματα».

Για τις συγχωνεύσεις τόνισε: «Εμάς συγχωνεύθηκαν και η δευτέρα, και η τετάρτη, πέμπτη και έκτη. Ήταν 3 τμήματα πέρσι και είναι 2 τμήματα φέτος με 25 και 26 παιδιά αντίστοιχα. Κάνουν προσπάθειες να διώξουν παιδιά για μεταγραφή για να πιάσουν τον στόχο των 25 παιδιών. Χθες είδαμε ένα έγγραφο από το υπουργείο που ζητά από τους διευθυντές να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Παιδάκι που έρχεται από την ρόδο από γονείς μετανάστες, και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μάθει γράμματα, δεν του επιτρέπουν να έρθει στο σχολείο μας για «δεν χωράει» και ψάχνει σχολείο. Εμείς οι γονείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό, και χθες κάναμε διαμαρτυρία»


Πηγή