Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τις έντονες αντιδράσεις των γειτόνων της, διαμηνύοντας πως οι έλεγχοι στα σύνορα δεν θα προκαλέσουν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης να στέλνει τους μετανάστες πίσω σε χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα, συνεχίζει να εξοργίζει τους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα και οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, καθώς η Πολωνία και η Αυστρία, τόνισα πως δεν θα αφήσουν αναπάντηση τη στάση της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, οι χώρες αυτές θα θέσουν θέμα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής και θα πουν ένα ηχηρό «όχι» στις μονομερείς ενέργειες της Γερμανίας θα ζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας για το μεταναστευτικό και το άσυλο.

Την ίδια στιγμή η μονομερής απόφαση της Γερμανίας έχει κινητοποιήσει την Αθήνα. Ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στον Έβρο όπου επιθεωρεί τις εργασίες για την ολοκλήρωση του φράχτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στη Γερμανία, ενώ προγραμματίζονται και επαφές του πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς.


Πηγή