«Γύρισα στα Harrods πριν από έναν χρόνο και ήξερα πως αν μπορούσα να προχωρήσω και να βγω από την άλλη θα είμαι σε θέση να μιλήσω», είπε η «Σάρα», πρώην Διευθύντρια προσωπικού στα Harrods το  1990 – 1994.

Σοκ από τις καταγγελίες βιασμού με «άρωμα» Harrods

Τους ισχυρισμούς τους παρουσίασε το BBC κρύβοντας την πραγματική τους ταυτότητα.

Αυτή είναι μια άλλη πρώην εργαζόμενη που ήταν στο γραφείο του Αλ Φαγιέτ.

«Πήγα στα Harrods επειδή ήθελα να εργαστώ και κατέληξα να εργάζομαι για ένα τέρας!», είπε η «Σοφία», πρώην προσωπική βοηθός Διοίκησης στα Χάροντς το 1988- 1991

Είναι εικόνες από παλαιότερη διαμαρτυρία ακτιβιστών στα Harrods.

Τώρα μια νέα φουρτούνα χτυπάει την πασίγνωστη επιχείρηση, καθώς ο πρώην ιδιοκτήτης της καταγγέλλεται για βιασμό.

Το BBC λέει πως 20 συνολικά έχουν μιλήσει. Ανάμεσα τους και μαρτυρίες για προσπάθεια βιασμού.

«Προσπάθησε να με βιάσει πάνω από μία φορά. Με έσπρωξε στο κρεβάτι. Να μην μπορώ να κινηθώ. Ήταν 79 ετών κοντά 80 και εγώ ήμουν 15».

Το πασίγνωστο και αγαπημένο κατάστημα που ο συνωστισμός και η πολιορκία του από πελάτες ειδικά τις γιορτές είναι ο κανόνας, έχει γίνει ξακουστό όχι μόνο για την δική του ιστορία αλλά και επειδή ο γιός του ιδιοκτήτη, Ντόντι Αλ Φαγιέτ ήταν ο σύντροφος της Νταϊάνα.

«Ήμουν στην Γαλλία και ήρθε στο δωμάτιο μου ήμουν τρομοκρατημένη. Ήμουν απλά τρομοκρατημένη».

Η πορεία του φτωχόπαιδου από την Αλεξάνδρεια που πέθανε πάμπλουτος

Ο Αλ Φαγιέτ κατάφερε να γίνει ζάμπλουτος αν και ξεκίνησε πάμφτωχος στην Αλεξάνδρεια, το αστέρι του έλαμψε δίπλα στους πιο ισχυρούς, τώρα οι πρώην υψηλόβαθμοι της αυτοκρατορίας ρίχνουν το ανάθεμα.

«Νομίζω πως ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέτ είναι βιαστής κατ΄ εξακολούθηση. Το πρώτο μου ταξίδι ήταν στο Άμπου Ντάμπι και προσπάθησε να μπει στο δωμάτιο μου!», είπε η «Τζέμα», πρώην προσωπική βοηθός Διοίκησης στα Harrods το 2007- 2009.

Η εργαζόμενη δείχνει τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα της ηχογράφησης που έκανε σε άλλο ταξίδι τους στο Παρίσι αυτή την φορά.  Όταν ξεκίνησαν νομικές ενέργειες υπήρξε συμβιβασμός πριν την δίκη.

«Συμφώνησαν να πληρώσουν αποζημίωση με όρο να μην διαρρεύσει τίποτα».

Όσο για τα σημερινά Harrods θα πουν:

«Τα Harrods σήμερα είναι ένας εντελώς διαφορετικός οργανισμός από αυτόν που είχε στην ιδιοκτησία και έλεγχο του ο Αλ Φαγιέτ».

Όσο για τον ίδιο τον Αλ Φαγιέντ δεν μπορεί πια να πει τίποτα, αφού είναι ως γνωστών νεκρός.

Μέχρι τον θάνατο του, το Forbes εκτιμούσε την περιουσία του περίπου στα 2 δισεκατομμύρια.


Πηγή