Σφοδρές είναι η αντιδράσεις μετά την είδηση πως το γραφείο της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη προχώρησε στην αγορά δύο περσικών χαλιών έναντι 17.980 ευρώ, την ώρα που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την ακρίβεια.

Τα προμηθεύτηκε από τα κατάστημα υφαντών και χαλιών της Δέσποινας Μοιραράκη με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Κάπως έτσι, το πρόσωπο της ημέρας, η Δέσποινα Μοιραράκη τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα που προέκυψε.

«Η υπουργός διάλεξε τα περσικά χαλιά και το υπουργείο τα αγόρασε. Δεν έχω πληρωθεί ακόμα. Ευελπιστούμε ότι προς τα Χριστούγεννα θα έχουμε πληρωθεί. Η αξία τους είναι 14.000. Το υπουργείο αποφάσισε μετά από 15 χρόνια να κάνει μία ανακαίνιση και με κάλεσε να με ρωτήσει για το τι χαλιά να χρησιμοποιήσουμε. Η υπουργός ήθελε να είναι οικονομικά αλλά να είναι μεγάλα και ποιοτικά. Όλα μαζί αυτά δεν γίνονται. Τους έκανα και μία καλύτερη τιμή», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ένα τέτοιο χαλί θέλει 4 χρόνια να φτιαχτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά. Έχω δώσει  στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Ναυτιλίας, στο Παιδείας, στο Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν ξέρω γατί πειράχτηκαν. Φεν πρέπει να είναι η χώρα μας όμορφη, πρέπει να βλέπουμε σκοροφαγωμένα πατώματα;».

Η Δέσποινα Μοιραράκη αποκάλυψε πως θα βραβευτεί για τη δουλειά της.

«Θα βραβευτώ στις 12 Οκτωβρίου στο Αμάλφι. Η επιχείρηση μου θα βραβευτεί ευρωπαϊκά για τα χειροποίητα χαλιά».


Πηγή