«Έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα ψάχνουν και ακροατές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δει αυτή τη στιγμή τι εκφράζει πολιτικά. Κι από την άλλη μεριά, πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να βρει το ρόλο του, δεν είναι μόνο ο αρχηγός. Κι από την άλλη, είναι τόσο ρευστοποιημένο όλο το πολιτικό σκηνικό, που έχει πρόβλημα και η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή μιλάμε για τα τρία μεγάλα κόμματα ότι έχουν προβλήματα», επεσήμανε αρχικά ο κ. Μαλέλης.

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο πια να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Αντιπολίτευση πρέπει να βρει το δρόμο της. Κι όπως πάει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει κανένα δρόμο. Θα πρέπει ο χώρος του Κέντρου και προς τα Αριστερά να ανασυνταχθεί. Κι ανασυντάσσεται μόνο με συγκεκριμένα κοινωνικά ερείσματα. Πρέπει η Αντιπολίτευση να εκφράζει και κάτι κοινωνικά και να μην είναι μόνο λόγια. Νομίζω ότι είναι δύσκολο πια να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει μια συγκεκριμένη πολιτική. Εάν κάποιος θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό, τότε κάνει εθνικές προτάσεις. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η Αντιπολίτευση δεν το κάνει αυτό και αυτό είναι το μεγάλό της πρόβλημα», σημείωσε ο Σταμάτης Μαλέλης.

«Όταν το ’81 κέρδισε το ΠΑΣΟΚ υπήρχε κοινωνικό ρεύμα. Σήμερα όσο κι αν ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κοινωνικό ρεύμα. Πρέπει σήμερα κάποιος να εμπνεύσει τον κόσμο για να υπάρξει κοινωνικό ρεύμα. Και οι άνθρωποι οι ”βολεμένοι” και οι γραφειοκράτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις διάφορες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται ριζική αλλαγή στην Κεντροαριστερά»

Σχετικά με την Κεντροαριστερά σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA:

«Χρειάζεται τεκτονική, ριζική αλλαγή στην Κεντροαριστερά. Χρειάζεται κάτι που να ”γεννάει” ελπίδα. Δεν υπάρχει ελπίδα σήμερα. Θα πρέπει να γίνει με κεντρικό άξονα το ΠΑΣΟΚ, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να ”δει” Κεντροαριστερά κι όχι Κεντροδεξιά».


Πηγή