Στο πόρισμα τονίζεται πως στην περίπτωση που το φονικό παιχνίδι, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη, είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τραγωδίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για το πόρισμα.

«Για εμένα ήταν γνωστό από την αρχή που πήγα και είδα ότι το παιδί μου χάθηκε γι΄ αυτό το λόγο και μέσα σε όλο αυτό το κομμάτι, δεν πρέπει μνα βγαίνουν από το κάδρο οι υπεύθυνοι. Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται, είτε από παράλειψη καθήκοντος,  είτε επειδή είχαν σάπια μηχανήματα, είτε επειδή έδιναν ψεύτικες βεβαιώσεις. Ξεκαθαρίζει απόλυτα ο διορισμένος από την εισαγγελία επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας ότι δια της παραλείψεως και λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί. Ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να σφραγίσει το συγκεκριμένο παλιομάγαζο. Ο ίδιος ο Δήμος έδωσε άδεια το 2023 στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Έδωσε άδεια ο Δήμος, όπου πάνω στα έγγραφα γράφει ότι ο αρχικός τεχνικός έλεγχος θα προσκομιστεί, τα διάφορα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν. Δούλεψε όλο το 2023 φέρνοντας σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η αθλιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης δε έχει φροντίσει μα στείλει ούτε έναν λειτουργό για να  μπορέσει να πει πέντε πράγματα ανθρώπινα σε αυτήν την οικογένεια. Είναι ανύπαρκτοι όλοι. Εμένα αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο μίσος. Αυτή την πολιτική να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους, να δουν τι σημαίνει χάνω παιδί. Ποιος θα ΄φτιάξει΄ αυτά τα παιδιά; Ποιος θα μπορέσει να πάρει από τη μνήμη αυτό που είδαν με την μητέρα τους; Ποιος; Αυτοί οι αλήτες; Και όσο δε γι΄ αυτούς τους τύπους με τις γραβάτες, που είναι αιρετοί και σε 2-3 χρόνια θα είναι στα σπίτια τους, το δικό μου το παιδί δεν θα είναι στο σπίτι του. Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι. Θα γίνει ο θάνατος του Γιάννη η αλλαγή σε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήρθε σε επικοινωνία με τη δήμαρχο, είπε:

«Η συγκεκριμένη προσπαθεί να βρει πολιτικά στηρίγματα, εμένα δεν με αφορά. Έχει όμως, δύο παιδιά. Εγώ είχα τρία, έχω δύο και ένα στην καρδιά μας. Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά όταν προσπαθούν πάνω στο θάνατο του παιδιού μου να κάνουν  πολιτική, εκεί δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί. Μας πήραν το παιδί με ήθος, με αξίες μέχρι τα 19 του γιατί κάποιοι άχρηστοι στην τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι και τον απατεώνα αυτόν με το λούνα παρκ και κάποιους τυχάρπαστους που πήραν πτυχίο μηχανικού, επειδή πόλοι αυτοί συμμετείχαν στο κομμάτι της δολοφονίας τους παιδιού μου, θα πληρώσουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Καϊμπάλης περιέγραψε το πώς έγινε το δυστύχημα.

«Ο μικρός του αδελφός τους είπε πως πάει πού γρήγορα. Ασυναίσθητα βάζει το χέρι του στο κάγκελο, τον κοιτάει τον μεγάλο του αδελφό, του χαμογελάει και σπάει το αμαξίδιο. Προσπαθεί το μεγάλο παιδί σε κλάσματα να κρατηθεί από το μικρό, του σκίζει την μπλούζα και ρο χοντρό λουράκι από το τσαντάκι φεύγει και καρφώνεται στα κάγκελα με αποτέλεσμα να πολτοποιηθεί το κεφάλι του».


Πηγή