Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες για επίθεση της Χεζμπολά και ο στρατός προχώρησε σε προληπτικά χτυπήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF, χτυπήθηκαν πάνω από 100 τοποθεσίες εκτοξευτήρων ρουκετών στο λιβανικό έδαφος.

Παρόλα αυτά, η φιλοϊρανική οργάνωση κατάφερε να εξαπολύσει κατά της Άνω Γαλιλαίας και της νότιας Χάιφα πάνω από 100 ρουκέτες, ανάμεσά τους και έξι ιρανικούς πυραύλους Φατζρ για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου κατά του Ισραήλ.

Οι σειρήνες ηχούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις πόλεις του βορείου Ισραήλ.

Μερικές ρουκέτες διαπέρασαν τον σιδερένιο θόλο και έπληξαν περιοχές κυρίως γύρω από τη Χάιφα. Πάντως, καταγράφηκαν φωτιές σε κατοικίες ενώ καταστράφηκαν αρκετά αυτοκίνητα είτε από ρουκέτες που δεν αναχαιτίστηκαν είτε από θραύσματα αναχαίτισης.

«Ο βόρειος τομέας ανταποκρίνεται σε όλα τα περιστατικά που προκύπτουν και δυστυχώς από χθες το απόγευμα βιώνουμε επιθέσεις με ρουκέτες σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την περιοχή. Είμαστε οι πρώτοι που ανταποκρίνονται σε κάθε σημείο όταν η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε ζωές», δήλωσε αστυνομικός διοικητής του βόρειου τομέα.

Όπως σημείωσε η Χεζμπολά, εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες ως αντίποινα για τις επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Μέχρι τώρα έχει αναφερθεί τρεις τραυματίες.

Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε ότι εκτός από την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίτ χτύπησε και την εταιρεία τεχνολογίας Ραφαέλ που ειδικεύεται στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό ως απάντηση στις εκρήξεις των βομβητών των στελεχών της πριν από πέντε ημέρες.

Σε ανάρτησή του ο IDF παραθέτει φωτογραφίες των αξιωματούχων της Χεζμπολά που έχει εξοντώσει.


Πηγή