«Από την στιγμή που είδαμε την ομοιότητα είπαμε αποκλείεται να έχουμε πέσει τόσο έξω. Να κάνουμε τόσο λάθος. Από την στιγμή που είδα τις παλιές φωτογραφίες που έχουμε μόνο εμείς και ένας φίλος του είπαμε είναι αυτός».

Αυτές οι δύο φωτογραφίες που πρώτο το Live News έφερε στο φως ήταν αρκετές για να εξαλειφθεί και η παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτήν την οικογένεια από τη Λαμία.

Ο Αρτούρ και η κόρη του Εσμεράλντα θα δείξουν στην κάμερα του Live News κι άλλες φωτογραφίες εκείνης της εποχής με την ομοιότητα των δύο αντρών να είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Το ίδιο μενταγιόν

Με μια πρώτη ματιά, εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς πολλά κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στους δύο άντρες.

Εκτός από τα ίδια μαλλιά, το ίδιο ανάστημα και το ίδιο βλέμμα φορούν στο λαιμό και το ίδιο ακριβώς μενταγιόν. Ένα στοιχείο που ίσως μαρτυρά πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Σε φωτογραφίες το ντύσιμο είναι πανομοιότυπο με μαύρο γιλέκο και λευκό πουκάμισο.

Ο Αρτούρ θα πει στην κάμερα του Live News πως αναγνωρίζει στις φωτογραφίες του Πέτρου το χαμόγελο του αδελφού του. Έχουν το ίδιο σημάδι κάτω από το δεξί μάτι» θα πει και θα συγκλονίσει.

-Πιστεύεις ότι είναι αυτός;

-Σίγουρος. Σίγουρος. Έχει το σημάδι και το χαμόγελο ίδιος.

Είναι οι φωτογραφίες από τα νεανικά του χρόνια. Γλεντζές και κοινωνικός όπως ακριβώς περιγράφουν και τον Πέτρο πρώην συνάδελφοι του στο Live News.

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο είναι και η Μεσσήνη. Ο Πέτρος φέρεται να έλεγε πως ήταν υιοθετημένος από δύο ηλικιωμένους ανθρώπους στην Μεσσήνη.

Και ο Αρτούρ από την άλλη θα μας δείξει αυτό το άλμπουμ με τίτλο Μεσσήνη. Εκεί ζούσε ο αδελφός μου με τον νονό του θα πει δείχνοντας μάλιστα στην κάμερα φωτογραφίες από την βάφτισή του.

Και μετά θα δείξει την φωτογραφία του αδελφού του να έχει ανέβει πάνω σε μια σκάλα για να φτιάξει την γυψοσανίδα. Ό,τι δηλαδή έκανε και ο Πέτρος την δεκαετία του ’90 δουλεύοντας ως τεχνίτης στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Και οι δύο άντρες βρέθηκαν κάποια στιγμή της ζωή τους στην Αθήνα. Και ο Πέτρος θυμάται τον εαυτό του να ζει στην Αθήνα για ένα διάστημα και ο Αρτούρ θυμάται πως ο αδελφός του έμενε κάποια χρόνια στο σπίτι του ξαδέλφου τους στην Εκάλη.

Από την ημέρα που η υπόθεση του Πέτρου έγινε γνωστή, η Εσμεράλντα θα πει πως πολλοί συγγενείς και φίλοι τον αναγνώρισαν παρά το γεγονός πως ο 44χρονος δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπο του.

«Όλη η Αλβανία παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα μου και ρωτά τι συνέβη. Αργήσαμε αλλά χαίρομαι που ζει».

«Η ζωή μου έδειξε το σκληρό πρόσωπο»

Ο Πέτρος θα πει πως είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία θυμάται αμυδρά.

Και ο αδελφός του Αρτούρ όμως είχε την ίδια δύσκολη αφετηρία. Από μικρός έπρεπε να βγει στην βιοπάλη ενώ για ένα πολύ ευαίσθητο και προσωπικό ζήτημα δεχόταν bullying από τα παιδιά της γειτονιάς.

«Δεν τα είχε καλά και στο χωριό. Ήταν κάποιοι άνθρωποι που το έχουν δείρει. Έχει κουραστεί. Καλός μαθητής. Προσεκτικός. Διάβαζε πολύ».

Η οικογένεια αυτή ζητά να έρθει σε επαφή με τον Πέτρο. Είναι διατεθειμένη να υποβληθεί σε εξέταση dna εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Πέτρος είναι ο αγαπημένος αδελφός που αναζητούσαν τόσα χρόνια.

Τα συγκινητικά γράμματα του Πετρίτ στην οικογένειά του

Στα γράμματα -που εξασφάλισε η εκπομπή του Live News- o Πετρίτ φαίνεται να λέει στην οικογένεια του πόσο του έχει λείψει η οικογένεια του, τους τονίζει ότι δεν τους έχει ξεχάσει κι ενδιαφέρεται να μάθει αν όλα τα μέλη της οικογένειας του είναι καλά.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μαντούβαλος, δημοσιογράφος του Live News, τα γράμματα που έχει στείλει ο Πετρίτ είναι πάνω από είκοσι.

Το Live News βρέθηκε στην διεύθυνση που χρησιμοποιούσε ο Πετρίτ όταν έστελνε τα γράμματα στην οικογένεια του, ωστόσο κάτοικοι αναφέρουν ότι το πρόσωπο το αναγνωρίζουν, αλλά στο σπίτι της διεύθυνσης διαβεβαιώνουν ότι δεν ζούσε κάποιος.


Πηγή