Η ομάδα του Τορόντο αποφάσισε να τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο σούπερ σταρ που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της, περίπου δύο δεκαετίες μετά τη θυελλώδη αποχώρησή του από τον Καναδά.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας (23/9), οι Ράπτορς θα αποσύρουν τον αριθμό με τον οποίο αγωνίστηκε για λογαριασμό τους ο θρυλικός Βινς Κάρτερ. Ο “Air Canada” ήταν η κορυφαία μορφή που εκπροσώπησε τον οργανισμό για περισσότερα από 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το 1995. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο στις 6.5 σεζόν που έμεινε στο Τορόντο (1998-2004), όμως το στίγμα που άφησε στην πόλη και τη χώρα παραμένει ανεξίτηλο έως και σήμερα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους -και αρκετούς ακόμα- το Νο.15 θα αποσυρθεί οριστικά. Πλέον, θα κοσμεί την οροφή της “Scotiabank Arena”. Όλα αυτά θα συμβούν στην ειδική εκδήλωση που προγραμματίστηκε για τις 2 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της αναμέτρησης κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς. Υπενθυμίζουμε πως και η έτερη ομάδα με την οποία συνδέθηκε ο Κάρτερ, οι Μπρούκλιν Νετς, σχεδιάζουν να αποσύρουν το Νο.15 κατά τη διάρκεια της σεζόν.//Α.


Πηγη