Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Πηνελόπη εξήγησε το πώς κατάφερε «κούρεμα» 300.000€ σε χρέη ύψους 410.000€, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

«Η οφειλή είναι πολλά χρόνια και έκανα προσπάθειες γιατί δεν ήθελα να συνεχίσω με αυτό το βάρος. Καταφέραμε μέσω του εξωδικαστικού να γίνει η αλλαγή. Το ποσό έφτασε 400.000 την περίοδο της κρίσης, από κάρτες. Είμαι διαζευγμένη και τότε είχα μικρό το παιδί, ο σύζυγος δεν έδινα διατροφή. Και με ένα μισθό προσπαθούσα. Βοηθούσα και τους γονείς μου που χτυπήθηκαν από την κρίση. Η μηνιαία δόση βγήκε γύρω στα 600 ευρώ».

Η Νανά Παπαδογεωργάκη, δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια, σχολίασε:

«Ρυθμίστηκαν δόσεις, ένα δοσολόγιο για 20 χρόνια. 110.000 έμεινε για αποπληρωμή. Δεν είναι ασήμαντο. Όταν δεν υπάρχει σπίτι ως εξασφάλιση, η αντιμετώπιση είναι διαφορική. Το ύψος της οφειλής ήταν τεράστιο και δεν θα μπορούσε να ρυθμιστεί με άλλο μηχανισμό. Μπήκε στην πλατφόρμα και έβαλε τα στοιχεία της, δεν χρειάζεται χαρτί ευαλωτότητας. Πολλές φορές έχει να κάνει και με την εμπορική αξία του σπιτιού. Αν είχε ένα σπίτι 50.000 ευρώ αξία, πάλι θα έπαιρνε ‘κούρεμα’ γιατί είναι χαμηλή η αξία».


Πηγή