«Δεν θυμάμαι αυτούς τους ανθρώπους» λέει μέσω του εργοδότη του ο Πέτρος, ο οποίος χθες, παρότι διαμήνυε ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει, παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του μέσα από το Live News.

«Χτες έκλαιγε και μου έλεγε «πως είναι δυνατόν να μην θυμάμαι εγώ τους δικούς μου ανθρώπους;». Έβλεπε γιατί έβλεπε την εκπομπή και λέει «είναι δυνατόν; έχω ανθρώπους που με αγαπάνε και δεν νιώθω συναίσθημα απέναντί τους;». Και του εξήγησα ένας άνθρωπος που δεν θυμάται, δεν μπορεί να έχει συναισθήματα», είπε ο εργοδότης του Πέτρου.

«Νιώθει πίεση»

Ο εργοδότης του λέει στο Live News πως ο Πέτρος βρίσκεται από χτες σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Υποστηρίζει δε πως όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ίσως έχουμε φτάσει στην λύση του γρίφου, που πάλευε μόνος για χρόνια να λύσει.

«Ένας άνθρωπος που δεν θυμάται τίποτα και ψάχνει να βρει τους ανθρώπους του, που περίμενε 15 χρόνια από τις αρχές να βγάλει μια άκρη και ξαφνικά βλέπουν όλα να προχωράνε τόσο γρήγορα που τον κάνει να έχει ψυχολογική πίεση απίστευτη».

Ο Πέτρος ακόμη δεν έχει εκφράσει επιθυμία να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένεια που τον ψάχνει. Παρότι αυτό, το να βρει τις ρίζες του, ήταν όπως έλεγε ο σκοπός της ζωής του και η διακαής επιθυμία του.

Σήμερα αυτή η οικογένεια Αλβανών δηλώνει πεπεισμένη πως ο Πέτρος είναι ο Πετρίτ, ο χαμένος αδελφός που έφυγε στα 17 από το σπίτι τους στην Αλβανία και αυτό που ζητούν είναι να τον συναντήσουν.

«Θα τους γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους. Αν είναι όντως αυτοί, που το εύχεται και ο ίδιος αυτό γιατί όλα τα χρόνια που τον ξέρω έλεγε «αχ ρε μάνα μου! Να σε γνώριζα και να σε γνώριζα» έτσι; Εύχεται και ο ίδιος να είναι αλήθεια αυτό το πράγμα, να βγει, να αποδειχθεί ώστε να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την μάνα του. Να την γνωρίσει από την αρχή», είπε ο εργοδότης του Πέτρου.

Τις τελευταίες μέρες ο Πέτρος παρακολουθείται από ψυχολόγο. Πηγαίνει κανονικά στην δουλειά του και παραμένει σε στάση αναμονής όπως επεσήμανε η δικηγόρος του.

Η οικογένεια από τα Καμένα Βούρλα έχει απευθυνθεί ήδη στην αστυνομική διεύθυνση για την εξέταση DNA την ώρα που μια άλλη οικογένεια, εκείνη του εξαφανισμένου Μιχάλη Μήτρου, «παγώνει» τις διαδικασίες μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις.

«Ενημερωθήκαμε από τον κύριο Τσούκαλη να μην ανέβουμε για το DNA που είχε πραγματοποιηθεί γιατί ο κύριος αυτός μας εξαπάτησε. Από ό,τι φάνηκε ήθελε να φτιάξει δικά του χαρτιά και μας ταλαιπώρησε κι εμάς. Μας έφερε μνήμες πίσω που δεν έπρεπε. Λυπάμαι πολύ αυτόν τον άνθρωπο αυτό που έφτασε σε αυτό το σημείο», ανέφερε η αδερφή του αγνοούμενου.

Ο 6χρονος αδελφός της είχε χαθεί ένα απόγευμα του 985 από το Λεβίδι Αρκαδίαςμ με τους συγγενείς τους να τον αναζητούν μέχρι και σήμερα, 39 χρόνια μετά. Ακούγοντας την ιστορία του Πέτρου αναθάρρησαν πως ίσως είναι ο άνθρωπος τους ωστόσο, μετά την χθεσινή αποκάλυψη του Live News ακύρωσαν το DNA, καθώς θεωρούν ότι ο Πέτρος βρήκε την αληθινή του οικογένεια.

«Δεν θυμάμαι»

Σοκαρισμένος είναι ο Πέτρος μετά τον εντοπισμό της οικογένειάς του, λέγοντας πως δεν θυμάται κανέναν τους.

«Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Έχω κενά μνήμης. Δεν θυμάμαι πρόσωπα, καταστάσεις, απολύτως τίποτα. Αν κάνουν τεστ DNA και είναι αυτοί, δεν τους θυμάμαι. Δεν τους ξέρω καν», δήλωσε.

«Να γίνω πρώτα πρώτα καλά, γιατί δεν είμαι. Η καθημερινότητά μου είναι σε χάλια κατάσταση. Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα και αν βγει θετικό το τεστ DNA θα δούμε τι θα κάνουμε».


Πηγή