Ο απεσταλμένος του Mega Μαρίνος Αλειφέρης και ο εικονολήπτης Θοδωρής Ρωμανέας καταγράφουν αναχαίτιση δεκάδων ρουκετών που εξαπολύει η φιλοϊρανική οργάνωση σε ισραηλινό έδαφος, κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο.

Κάποιες ρουκέτες χτύπησαν σπίτια στο χωριό Σάφεντ. Οι κάτοικοι λένε πως τα πλήγματα της Χεζμπολάχ είναι όλο και πιο συχνά.

«Χθες το βράδυ είχα μια πολύ δύσκολη συζήτηση με την κόρη μου, η οποία βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. Μου είπε: ”τι περιμένεις”; Της είπα ότι δεν θέλω να φύγω. Αλλά σήμερα δεν έχω άλλη επιλογή», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Ένα ακόμη σπίτι στο βόρειο Ισραήλ έγινε στόχος της φιλοϊρανικής οργάνωσης. Όπως φαίνεται και στα πλάνα, η ρουκέτα της Χεζμπολάχ πέρασε από τον τοίχο, έπεσε στο σαλόνι του σπιτιού καταστρέφοντας τα πάντα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα το αντρόγυνο βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και κατάφερε να σωθεί.

Το Iron Dome  αναχαιτίζει τις ρουκέτες της Χεζμπολ΄ζ στο βόρειο Ισραήλ

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, στο κιμπούτς Σάαρ δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά από χτύπημα της Χεζμπολάχ.

Τις τελευταίες 24 ώρες οι σειρήνες του πολέμου στο βόρειο Ισραήλ ηχούν ασταμάτητα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό καθώς τουλάχιστον 150 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από την Χεζμπολάχ, με πολλές από αυτές να έχουν καταλήξει στα σπίτια των κατοίκων.

Οι ρουκέτες είναι γεμάτες με μεταλλικά θραύσματα με στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή, λένε οι κάτοικοι.

Το Ισραήλ ένα βήμα πριν την χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο

Με την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο να φαίνεται πως είναι προ των πυλών, οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι φοβούνται ότι θα βρεθούν και πάλι ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραηλινού στρατού απευθυνόμενος σε στρατιώτες σε μονάδα στο Βόρειο Ισραήλ είπε ότι πρέπει να προετοιμάζεται το έδαφος για μια χερσαία επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής ανέφερε ότι πρέπει ο στρατός να είναι έτοιμος για ελιγμούς που ενδέχεται να πραγματοποιήσει μέσα στα εδάφη του νότιου Λιβάνου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δύο ταξιαρχίες εφέδρων πηγαίνουν στα βόρεια σύνορα, πράγμα που σημαίνει ότι ενισχύεται η δύναμη πυρός του Ισραήλ στα βόρεια σύνορα.


Πηγή