Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης(26/9) με τους δράστες να αρπάζουν σύμφωνα με τις πρώτους υπολογισμούς σχεδόν ένα 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η ληστεία έγινε περίπου στις 15.30 στην οδό Κουντουριώτη έξω από μεγάλο κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών. Τα ίχνη των δραστών αναζητά η Αστυνομία.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει το πράσινο ΙΧ με το οποίο κινήθηκαν οι τέσσερις ληστές και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η Αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας με το συγκεκριμένο όχημα.

Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτό που εξετάζεται είναι τα ελλιπή μέτρα της χρηματαποστολής.

Όπως είπε, οι κασετίνες μεταφοράς που δίνουν χρώμα και αλλοιώνουν τα χαρτονομίσματα, είναι για να μεταφέρονται από το σούπερ μάρκετ μέσα στο αυτοκίνητο, και μετά κλείνονται σε άλλες ειδικές σακούλες και μεταφέρονται σε τσάντες που εκκρίνουν καπνό.

Κάθε 100.000 ευρώ έπρεπε να μπουν σε κασετίνα, κάτι που δεν έγινε. Επίσης, τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα έπρεπε να είναι θωρακισμένα, με βάση νόμο του 1997, και να ανοίγουν από την πίσω πλευρά και να υπάρχουν ειδικές θωρακίσεις.

Όπως όλα δείχνουν όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρξαν.

Έτσι, σε εξέλιξη είναι έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι δράστες αλλά και αν υπήρχε νωρίτερα πληροφόρηση για τον τρόπο που γινόταν η χρηματαποστολή.


Πηγή