Ένα επαγγελματικό χτύπημα, μια καλά οργανωμένη κινηματογραφική ένοπλη ληστεία στο Λαύριο με λεία 1,5 εκατομμύριο.

Καρέ- καρέ κοιτούν και ξανακοιτούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν έστω και ένα λάθος στο επαγγελματική ληστεία- μαμούθ.

Ήταν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το λευκό βαν της χρηματαποστολής κινείται προς το κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο. Μόλις φτάνει στον χώρο στάθμευσης του καταστήματος ξαφνικά 4 ένοπλοι άνδρες αποβιβάζονται από ένα σκούρο πράσινο αυτοκίνητο. Φορούν λευκά ρούχα και χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Αρχικά Πετούν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος και σκάνε με μαχαίρι τα λάστιχα στο βαν.

Στη συνέχεια μιλώντας καθαρά ελληνικά οι δράστες, αφού τοποθέτησαν έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο απείλησαν τον οδηγό ότι αν δεν ανοίξει την πόρτα θα τον ανατινάξουν.

Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός αναγκάστηκε να βγει από το υπηρεσιακό όχημα που ήταν χαμηλής θωράκισης, με αποτέλεσμα οι ένοπλοι άνδρες να αρπάξουν 15 σακούλες με 1,5 εκατομμύριο ευρώ και να εξαφανιστούν. Ο πατέρας του 26χρονου οδηγού της χρηματαποστολής, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και ανέφερε ότι ο γιος του βρίσκεται σε σοκ.

«Είναι σε πραγματικό σοκ. Πολύ γρήγορες οι κινήσεις τους αυτοί που το κάνανε αυτό, τους είδε ξαφνικά μπροστά του. Τι θωρακισμένο αυτό το αυτοκίνητο που δείξανε στην τηλεόραση είναι χαρτόκουτο, τi θωρακισμένο; Δεν μου έχει πει κάποια άλλη λεπτομέρεια. 26 χρονών παιδί είναι. Εγώ είμαι 54 ετών έχω δει και έχω ακούσει πολλά πράγματα στη ζωή μου εχθές ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα. Φοβήθηκα για το παιδί. Δεν δούλευε πολύ καιρό εκεί πέρα», είπε.

Αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε τις αρχές μίλησε στην κάμερα του MEGA.

«Συγκεκριμένα τρεις είδα να είναι στο βανάκι και να βγάζουν πράγματα. Παίρνουμε το 100, ήρθε μετά από κάτι ώρες. Άκουσα ‘τελειώνετε, κάντε γρήγορα’, κάτι τέτοιο είπανε. Φωνάζανε ‘κάντε γρήγορα, μην έρθουνε’. Είδα ένα μεγάλο (όπλο) και δύο μικρά φύγανε μπήκανε στο αμάξι και φύγανε. Φορούσανε μάσκα χειρουργική και ήτανε μέσα στα άσπρα όλα δε φαινόντουσαν με το αμάξι στρίψανε και φύγανε από πάνω από δω».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν δεδομένο ότι οι δράστες της ένοπλης ληστείας είναι επαγγελματίες. Έδρασαν γρήγορα και με πολύ οργανωμένο τρόπο. Από ότι φαίνεται μάλιστα οι δράστες γνώριζαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε το βαν με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το σενάριο κάποιο πρόσωπο να τους είχε πληροφορήσει

Το δρομολόγιο των δραστών είναι πλέον στο μικροσκόπιο. Οι Αρχές θεωρούν ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση για το συγκεκριμένο χτύπημα και ψάχνουν τον πληροφοριοδότη που «κάρφωσε» στους ληστές το δρομολόγιο.

Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας αναφέρουν ότι οι δράστες γνώριζαν για το που θα χτυπήσουν, καθώς στο σημείο δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας.


Πηγή