Η Χεζμπολάχ με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός μετά από επιχείρηση των ισραηλινών.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει σχετικά με την εξουδετέρωση του Νασράλα πως πλέον δεν μπορεί να τρομοκρατεί τον κόσμο.

Από την άλλη, η ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ, τονίζει ότι θα συνεχίσει να μάχεται απέναντι στο Ισραήλ για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους και προς υπεράσπιση του Λιβάνου.

Την ίδια ώρα, τόσο η Χεζμπολάχ όσο και η Τεχεράνη είχαν σημαντικές απώλειες καθώς στον ίδιο βομβαρδισμό σκοτώθηκαν δύο στελέχη που επίσης ήταν πολύ ψηλά στην ιεραρχία.

Συγκεκριμένα, στον χθεσινό βομβαρδισμό έχασε τη ζωή του ο διοικητής της νότιας στρατιάς του Λιβάνου και ο αναπληρωτής διοικητής των «φρουρών της Επανάστασης».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε ακόμα μία επιχείρηση της πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Ντάχε, στην οποία έχασε τη ζωή του στέλεχος του αρχηγείου πληροφοριών της Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του το Τελ Αβίβ θεωρεί ότι τελείωσε η επιχείρηση σε σχέση με την Χεζμπολάχ,  αν και ήδη ελέγχουν από αέρος το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά τον θάνατο Νασράλα

Πιθανότερος διάδοχός του στην ηγεσία της Χεζμπολάχ θεωρείται ο νυν επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου και ξάδελφός του Χασέμ Σαφιεντίν ο οποίος είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην διοικητή των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν Σολεϊμανί και έχει προνομιακή σχέση με τους μουλάδες της Τεχεράνης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ικανοποίηση για την κατάληξη της επιχείρησης

Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε για την ισραηλινή επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο Νασράλα, την ώρα που ορισμένοι αξιωματούχοι δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Μεγάλος φόβος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι πως ο θάνατος Νασράλα αυξάνει τον κίνδυνο για μία περεταίρω κλιμάκωση. Γι΄ αυτό τον λόγο το Πεντάφωνο ανακοίνωσε πως στέλνει πρόσθετες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε πως το Τελ Αβίβ ειδοποίησε την Ουάσιγκτον μόνο όταν ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εξουδετέρωσης του Νασράλα.


Πηγή