«Έχει αλλάξει όλη η ζωή μου. Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος,  ένιωσα πολύ προσβεβλημένος για όλα όσα με κατηγορούν. Ένιωσα πολύ προσβεβλημένος για όλα όσα με κατηγορούν. Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια. Όταν άρχισε ο ντόρος αυτός γύρω από το όνομα μου οι άνθρωποι ήταν επιφυλακτικοί μαζί μου. Σιγά -σιγά άρχισε να αλλάζει το κλίμα και έρχονταν άνθρωποι κοντά μου που ήταν αρχικά επιφυλακτικοί».

Σχετικά με την κοινωνική κουζίνα και πώς λειτουργεί σήμερα ανέφερε ο κ. Πολυχρονόπουλος: «Δεν υπάρχει η κοινωνική κουζίνα έτσι όπως τη γνωρίσαμε. Γίνονται ακόμα δράσεις, ήμασταν στις πρόσφατες φωτιές, όπου η αστυνομία και η πυροσβεστική μας άνοιγε το δρόμο για να τους πηγαίνουμε νερά και τρόφιμα. Μαγειρεύουμε εντελώς διαφορετικά πλέον, πηγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Μαγειρεύουμε μια δυο μέρες την εβδομάδα, μας τηλεφωνούν από σχολεία για να μαγειρέψουν μαζί μας. Την προηγουμένη εβδομάδα μαγειρέψαμε με μαθητές δημοτικού στην πλατεία του Αιγάλεω. Μαγειρέψαμε για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, φτιάξαμε πέννες με λαχανικά με υλικά που έφεραν οι μαθητές».

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας συμπλήρωσε σχετικά με τον «Άλλο άνθρωπο»: «Δεν χρειαζόμουν ποτέ χρήματα για να μαγειρέψω – μόνο  τρόφιμα που θα έφερναν οι εθελοντές. Χρήματα χρειαζόμασταν για συγκεκριμένες δράσεις όπως να πληρώσουμε λογαριασμούς ή να πάρουμε σχολικά και φάρμακα. Ο “Άλλος άνθρωπος” δεν χρειάστηκε ποτέ χρήματα για προσωπική χρήση. Εξακολουθούν και μας βοηθούν και εταιρείες κάθε μήνα σε τρόφιμα. Σήμερα μένω στο σπίτι της μητέρας μου»

Ενώ τόνισε: «Στην Ελλάδα το κοινωνικό έργο είναι σταμπαρισμένο – το “χτυπούν” ανελέητα. Δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και η αλληλεγγύη. Έναν άνθρωπο μπορούν να τον πολεμήσουν, όχι όμως την αλληλεγγύη. Θέλω να κοιτάξω πάλι τους ανθρώπους στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι. “Λερώθηκε” το όνομα μου και ντρέπομαι όχι γιατί έκανα κάτι αλλά για τους ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν».

«Έχω στα χέρια επιστολές ”συγγνώμης” από τους ανθρώπους που έβγαιναν και κατηγορούσαν»

Παράλληλα, στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε και ο δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής όπου ανέφερε όλα τα νεότερα στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης του κ. Πολυχρονόπουλου.

«Περιμένουμε την κλήση από την αρμόδια ανακρίτρια για να απαγγελθούν οι όποιες κατηγορίες», είπε ο κ. Αλεξανδρής, ενώ όπως ανέφερε το μισό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέα του έχει καταπέσει, μεταξύ αυτών και οι κατηγορίες για απάτη.

Αυτό που θέλησε να τονίσει ο δικηγόρος είναι: «Εκείνο που ακούγεται πρώτη φορά είναι ότι ενώ στην αρχή η έρευνα ήταν για υπέρογκα ποσά, τώρα δεν έχουν μείνει ούτε μισά. Σιγά – σιγά φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά που συνέρρεαν στους λογαριασμούς τα διοχέτευε αυτός ο άνθρωπος στους σκοπούς που έλεγε».

«Έχω στα χέρια επιστολές ”συγγνώμης” από τους ανθρώπους που έβγαιναν και κατηγορούσαν. Προσφέρονται μάλιστα να έρθουν και να καταθέσουν ότι είχαν επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών εκείνων. Ασφαλώς παίρνουν πίσω αυτά που έλεγαν» αποκάλυψε ο κ. Αλεξανδρής,


Πηγή