Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κούρσα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τα Χανιά όπου και περιοδεύει, βάζει στο στόχαστρο τους επικριτές του και ζητά ανανέωση της εντολής στο πρόσωπό του για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας:

«Αυτή η διαδικασία, αν δεν κάνουμε λάθος, θα είναι αναζωογονητική. Θα καταλάβουν κάποιοι ότι καλά είναι τα παιχνίδια του παρασκηνίου και η προσπάθεια παρένθεσης, αλλά ο κόσμος της παράταξης έχει μνήμη. Ότι 2,5 χρόνια τώρα πάμε συνεχώς μπροστά».

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα δηλώνουν με κοινό κείμενο 105 προσωπικότητες από τη Λάρισα, με τον δήμαρχο Αθηναίων να θέτει από την πλευρά του το δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών:

«Θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς ή θέλουμε ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ, μία δημοκρατική παράταξη που θα τους νικήσει; Αυτό είναι το δίλημμα στις 6 του Οκτώβρη».

Το σποτ της Άννας Διαμαντοπούλου

Δύο σποτ με τους Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Σταμάτη Φασουλή και Γιάννη Μπέζο, με επιρροές από τη σειρά «Απαράδεκτοι» έδωσε η στη δημοσιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου.

-Γιατί εσύ δεν διάβαζες;
-Αφού διάβαζε αυτή και γω αντέγραφα χαζή είμαι;

Νέα προεκλογικά σποτ έδωσε στη δημοσιότητα και ο Παύλος Γερουλάνος δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν από την επαναφορά αλλά για να την πετύχουμε πρέπει να πείσουμε πραγματικά ότι αλλάξαμε. Γι’ αυτό διεκδικώ την ψήφο σας και έτσι δεσμεύομαι να την τιμήσω».

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι δεν αυτοχαρακτηρίζεται πρωθυπουργίσιμος γιατί -όπως είπε- πριν από αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει μαχητική αντιπολίτευση: «Ποιος μπορεί να κάνει αντιπολίτευση για να πείσει τους πολίτες; Αυτός που έχει την ευκαιρία και το ΠΑΣΟΚ εχασε 100.000 εκλογείς; Κάποιος που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ πέντε χρόνια ή κάποιος που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι part time απασχόληση;».

Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να γυρίσει σελίδα τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου: «Επομένως ναι, ο νέος, η νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι και εν δυνάμει πρωθυπουργός. Πρέπει εν ολίγοις να είναι αυτό που λέμε πρωθυπουργίσιμος/η».

Οι υποψήφιοι ανάβουν τις μηχανές πριν από την εσωκομματική αναμέτρηση της 6ης Οκτωβρίου.


Πηγή