Το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Αττικής κλήθηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι να μεταβεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν μία κοινωνική λειτουργός κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της τρανς γυναίκας, η ίδια έπεσε θύμα διεμφυλικής βίας από οδηγό ταξί.

Τι συνέβη

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, η 33χρονη με καταγωγή από την Βραζιλία μαζί με τον φίλο της επιβιβάστηκαν σε ταξί από το Γκάζι.

Ο 5χρονος οδηγός του, με καταγωγή από την Αλβανία, κατά τη διάρκεια της διαδρομής και έπειτα από μεταξύ τους συνομιλία, σταμάτησε το ταξί, τους αποβίβασε και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος τους, χτυπώντας την γυναίκα με γροθιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες και άρχισε να χτυπάει και τους δύο με γροθιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα.

Η 33χρονη στην προσπάθειά της να διαφύγει από τον δράστη, ο οποίος την ακολουθούσε, έπεσε σε τζαμαρία εισόδου πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα τη θραύση αυτής και τον τραυματισμό της.

Υπάλληλος της καθαριότητας που είδε το περιστατικό, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ. Υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες μπροστά στο σκηνικό. Η αστυνομία μέσα από βίντεο που τραβούσε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, κατάφερε να εντοπίσει τις πινακίδες του ταξί και τελικά να καταλήξει στην σύλληψη του 55χρονου.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάλιστα εξετάζεται εάν το κίνητρο της επίθεσης ήταν ρατσιστικό ή εάν ισχύει η πληροφορία ότι οι επιβάτες, αρνήθηκαν να πληρώσουν.


Πηγή