Ο Λίβανος ζει δραματικές στιγμές καθώς οι θανατηφόρες ισραηλινές επιθέσεις από αέρος συνοδεύονται πλέον και από χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη νύχτα πως έχουν πλέον αρχίσει να διεξάγουν χερσαίες επιδρομές σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, τις οποίες χαρακτηρίζουν «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες», διαβεβαιώνοντας πως ο στόχος είναι δομές και στρατιώτες της Χεζμπολάχ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι σειρήνες πέρα από το κεντρικό Ισραήλ ήχησαν στην περιοχή Μετούλα καθώς όπως φαίνεται η Χεζμπολάχ  έχει διαπιστώσει πως οι Ισραηλινοί προωθηθούν να προωθηθούν ακόμα περισσότερο προς αυτή τη περιοχή και γι΄ αυτό σημαδεύει το συγκεκριμένο σημείο.

Ταυτόχρονα, το IDF καλεί όσους πολίτες του νότιου Λιβάνου βρίσκονται σε αυτά τα χωριά όπου θα γίνουν οι επιχειρήσεις των Ισραηλινών να ανέβουν προς τα βόρεια και να κατευθυνθούν προς τη Βηρυτό.

Το Ισραήλ χτύπησε και τη Δαμασκό της Συρίας

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Την είδηση μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια δημοσιογράφος και παρουσιάστρια. H Σαφά Αχμέντ.

Από την πλευρά του το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους, για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια αυτής της νύχτας, στην επαρχία της Δαμασκού», χρησιμοποιώντας ορολογία που γενικά παραπέμπει σε βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

Ο φόβος για την επέκταση του πολέμου μεγαλώνει καθώς το Ισραήλ χτύπησε στην αρχή την Χαμάς στη Γάζα μετά την επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου, μετά ακολούθησε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον Βορρά ενώ χθες έγιναν νέα χτυπήματα και κατά των Χούθι στην Υεμένη.


Πηγή