Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν κάπου 600 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε ανταπόδοση για τις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

Ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις από το Ιράν κάνουν λόγο για 200 πυραύλους.

Μάλιστα νωρίς χθες το βράδυ έλαβε χώρα στη Τζάφα του Ισραήλ, μία τρομοκρατική επίθεση όπου έχασαν την ζωή τους 6 άτομα μεταξύ αυτών ένα παιδί και άλλοι 16 τραυματίστηκαν. Δύο δράστες βγήκαν από το τραμ και ξεκίνησαν να πυροβολούν προς πάσα κατεύθυνση.

Οι δράστες εξουδετερώθηκαν από έναν πολίτη και έναν φύλακα.

Αναφορικά με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για φθορές σε σπίτια ενώ υπάρχει και μία πληροφορία για έναν νεκρό από τα χτυπήματα αυτά.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των βαλλιστικών πυραύλων αναχαιτίστηκαν από τον Σιδηρούν Θόλο – το Iron Dome – αλλά και από τις αμερικάνικες – αλλά και άλλες – δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θ’ απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση», ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μέσω X.


Πηγή