Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται το παιδί να παρακαλά τον πατέρα του για λίγο ψωμί. Το βράδυ σηκώνεται και ψάχνει το ψυγείο και τα ντουλάπια για να βρει κάτι να φάει όμως είναι κλειδωμένα. Ο πατέρας του μικρού Μπέντζαμιν αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης.

«Μπαμπά, μπαμπά; Μπορώ να έχω λίγο ψωμί;», ρωτάει…

Είναι μόλις ένα από τα σπαρακτικά βίντεο του 4χρονου Μπέντζαμιν Κερβέρα. Εκλιπαρεί για λίγο ψωμί μόλις λίγες μέρες πριν χάσει την ζωή του από ασιτία.

«Μπορώ να έχω λίγο ψωμί;»

Το συγκλονιστικό βίντεο καθώς και άλλα περίπου 30 που παρουσιάστηκαν στη δίκη, προήλθαν από κάμερες ασφαλείας αλλά και από το κινητό της μητριά του η οποία κατηγορούσε το παιδί για προβλήματα συμπεριφοράς.

Τσιμπάει τα μάτια του και τα αυτιά του. Έχει θέματα συμπεριφοράς. Σηκώνεται το βράδυ, πηγαίνει στην κουζίνα και τρώει.

Σε άλλα βίντεο ο μικρός Μπέντζαμιν σηκώνεται κρυφά το βράδυ για να βρει κάτι να φάει όμως το ψυγείο και τα ντουλάπια φαίνεται πως είναι κλειδωμένα.

Σε ένα ακόμη ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

-Πως είναι έτσι τα μάτια σου; Πώς το έπαθες αυτό;
-Τα τσίμπησα.

Το παιδί συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και αστυνομικοί που είχαν επισκεφθεί την οικογένεια.

Είχε εμφανείς τραυματισμούς, πολλές μελανιές στα μάτια του, στο σώμα του. Ήταν πολύ αδύνατος, μπορούσες να διακρίνεις τα κόκκαλά του.

Ο πατέρας του 4χρονου αγοριού, ο 31χρονος Μπράντον Κερβέρα, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη σε περίπτωση καταδίκης. Ο συνήγορός του, ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι εσφαλμένη η αναφορά σε ασιτία ως αιτία θανάτου του παιδιού κατηγορώντας την εισαγγελία για προσπάθεια παραπλάνησης.


Πηγή