«Καταπέλτης» για την κυβέρνηση και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ήταν η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών, μιλώντας στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε να μην μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι:

«Πριν από 19 μήνες συνέβη ένα διπλό τραγικό έγκλημα στα Τέμπη στην Ελλάδα. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και τραυμάτισε γύρω στους 180. Ακολούθησε ένα δεύτερο έγκλημα. Αυτό αφορά την αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στο χώρο του συμβάντος».

Η συναυλία και το εισιτήριο

Στην Ελλάδα έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος για τη συναυλία-μνήμης, που θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, με αντίτιμο εισόδου τα 15 ευρώ.

Γονείς των θυμάτων αντιδρούν στην λογική του εισιτηρίου και αναρωτιούνται για τον σκοπό της συγκέντρωσης των χρημάτων, ενώ πλέον η διαμάχη έχει πάρει και δικαστική μορφή με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα.

«Είμαστε υπέρ της συναυλίας, αλλά είμαστε εναντίον του εισιτηρίου. Τα 15 ευρώ εισιτήριο είναι ένα μεγάλο ποσό και δεν είναι δυνατόν εμείς οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών να μαθαίνουμε μέσα από τα site τι σκοπεύουν να κάνουν τρία άτομα», δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς.

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε: «Η συναυλία γίνεται για έναν διπλό σκοπό. Αν ο σκοπός ήταν να μαζευτούμε όλοι μαζί σε έναν χώρο για να δείξουμε, να δώσουμε το μήνυμα ότι τα Τέμπη δεν έχουν ξεχαστεί. Το δεύτερο είναι προφανώς ότι χρειαζόμαστε κάποια έσοδα, στα οποία εμείς οι οικογένειες που απαρτίζουμε τον σύλλογο έχουμε σκοπό να κάνουμε, είτε αφορούν νομικές κινήσεις, είτε αφορούν εξειδικευμένα εργαστήρια».

Μέχρι στιγμής οι περισσότεροι από τους γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν δεχθεί να πάρουν μέρος στη συναυλία, φαίνεται πως θα εμμείνουν στην απόφαση τους, παρά την αντιδικία που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες και τους δικηγόρους τους.


Πηγή