Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν οι προπονητές των ομάδων της Elite League, κατά την παρουσίαση του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πέταρ Άλεξιτς (προπονητής Ηρακλή): «Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα. Αποδεχόμαστε τον ρόλο του φαβορί, είναι ένα προνόμιο και ως προπονητής του Ηρακλή έχω καθήκον να πείσω τους παίκτες μου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής ΑΟ Μυκόνου): «Έχουμε θέσει ως στόχους δύο βασικές προτεραιότητες. Η μία να παράξουμε αθλητικό πολιτισμό που δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει ακόμη αναπτύξει και η δεύτερη η αλληλεπίδραση με την κοινωνία να φτάσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην θρεφόμαστε μόνο από την κοινωνία και τις χορηγίες της, αλλά να γυρίσουμε στην κοινωνία όλα τα οφέλη που θα την κάνουν καλύτερη μέσα από τον αθλητισμό και το μπάσκετ».

Κυριάκος Παπαδόπουλος (προπονητής Ελευθερούπολης): «Ο πήχης έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και με τη συμβολή της τηλεόρασης που έχει βάλει το πρωτάθλημα σε όλα τα σπίτια. Η Ελευθερούπολη έχει πάντα ψηλούς στόχους και αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργούμε σωστά. Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε σε αυτόν τον οργανισμό».

Δημήτρης Χουχουλής (προπονητής Πανερυθραϊκού): «Η ομάδα μου παραμένει πιστή στο πλάνο, να δίνει χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά. Ο φετινός μέσος όρος ηλικίας έχει κατέβει ακόμη παραπάνω».

Λευτέρης Τσαουσίδης (βοηθός προπονητή ΝΕ Μεγαρίδας): «Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια να κρυβόμαστε. Η ομάδα έχει φτιαχτεί να κάνει μια ακόμη υπέρβαση, νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Γιώργος Ρεμεντέλας (προπονητής Ψυχικού): «Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι πιο αθλητικό, ευελπιστώ ότι με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Οι περισσότερες ομάδες είναι σε φάση ανανέωσης».

Θανάσης Γιαπλές (προπονητής Τρικάλων): «Κάθε αρχή είναι δύσκολη, κρύβει άγχος, απρόοπτα, αλλά κρύβει και ευχές για μια καλή χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Πάμε βήμα-βήμα».

Φώτης Καρακώστας (προπονητής Παπάγου): «Φέτος έχουμε ακόμη πιο νεανική ομάδα, κάποιοι παίκτες που έκαναν πολύ καλή χρονιά αποχώρησαν βρίσκοντας καλύτερες προτάσεις, άλλοι ήταν επιλογή μας να μην τους ανανεώσουμε… Έχουν μείνει μόνο τρεις παίκτες από την περσινή ομάδα, οπότε το έργο μας είναι πολύ δύσκολο».

Γιάννης Μιχελάκος (προπονητής Κοροίβου Αμαλιάδας): «Είμαστε ένα νεανικό ρόστερ, θέλουμε να πετύχουμε πράγματα και έχουμε φιλοδοξίες. Από εκεί και πέρα οι τέσσερις γραμμές και η δουλειά μας θα δείξουν τι θα πετύχουμε στο τέλος».

Ηλίας Μούτσιος (προπονητής Βίκου Ιωαννίνων): «Ο βασικός στόχος είναι να εδραιωθούμε στην κατηγορία και μετά, από εκεί και πέρα, χτίζουμε πάνω σε αυτό».

Μάης Κωνσταντινίδης (προπονητής Πρωτέα Βούλας): «Η εδραίωση στην κατηγορία είναι ο στόχος στην πρώτη της χρονιά. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

Γιάννης Σοφογιάννης (προπονητής Εσπέρου Λαμίας): «Προσπαθήσαμε με γνώμονα την περσινή χρονιά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Θεωρητικά έχουμε ενισχυθεί, αλλά όλα αυτά φαίνονται στην πράξη».

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής Δόξας Λευκάδας): «Νομίζω πως είμαστε λίγο καλύτεροι από πέρσι ή μάλλον θα γίνουμε, γιατί ακόμη είμαστε στα ξεκινήματα. Τα πρώτα μας δείγματα δεν είναι πολύ καλά, αλλά ελπίζω να γίνουμε καλύτεροι με την πάροδο του χρόνου».

Δημήτρης Μπουσβάρος (προπονητής ΧΑΝΘ): «Είναι μια πρόκληση για μας. Για τη ΧΑΝΘ είναι μονόδρομος να μπορέσει να ανταγωνιστεί στην κατηγορία, πάντα πιστή στις αρχές της και πάντα με γνώμονα να μπορέσει να εξελίξει τους νέους αθλητές και να βοηθήσει στην πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ».

Πέτρος Καραμπάς (προπονητής Νήαρ Ηστ): «Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές είμαστε πρώτο φαβορί να πέσουμε στην αρχή της σεζόν και τα τελευταία τρία χρόνια ανεβαίνουμε κατηγορία. Δεν ξέρω αν μπορεί να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, προφανώς είναι κάτι σχεδόν αδύνατο. Όμως έχουμε μεγάλη δύναμη τον κόσμο μας, έχουμε ιστορία, έχουμε φανέλα και όλα αυτά μετράνε».//ΑΦ


Πηγη