Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 31χρονο και να του περάσουν χειροπέδες. Κατηγορείται πως ήταν αυτός που μαχαίρωσε τη γάτα κι την έβλεπε να ψυχορραγεί αμέσως μετά στο απέναντι πεζοδρόμιο, ο ίδιος που έβαλε την αρρωστημένη υπογραφή του και στον φρικτό θάνατο αυτού του σκύλου, λίγες μέρες νωρίτερα.

Ήδη σε βάρος του έχει επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ και έχει σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τον θάνατο 6 ζώων και τον τραυματισμό 3 ακόμη.

Στη γειτονιά που έμενε στον Βόλο, οι πάντες ανάστατοι. Επεξεργάζονται τα στοιχεία που έρχονται στο φως κ προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης.

Μετά τη σύλληψη ο 31χρονος έδειχνε σε σύγχυση. Από τα λόγια του στους αστυνομικούς προκύπτει πως λίγες ώρες νωρίτερα έβλεπε τηλεόραση.

«Δεν έχω κάνει όσα με κατηγορεί ο Ευαγγελάτος. Είμαι ένοχος μόνο για τα στοιχεία που βρήκατε. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν από χθες το βράδυ στα χέρια τους, το άτομο που έψαχναν. Εκείνον που το τελευταίο διάστημα ξεκινούσε από το σπίτι του οπλισμένος για να κάνει κακό σε αδέσποτα ζώα», φέρεται να ήταν κάποια από τα λόγια του 31χρονου στην αστυνομία.

Κάποια δεν τα κατάφεραν. Άλλα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα σε κτηνιατρεία και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να συνέλθουν.

Μια ολόκληρη πόλη περιμένει να μάθει όλα όσα έγιναν, το τελευταίο διάστημα. Με φιλοζωικές οργανώσεις να ζητούν να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθεί ο δράστης παραδειγματικά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 31χρονου μπήκαν στην τελική ευθεία στις 30 Σεπτεμβρίου. Όταν κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη δολοφονία μιας γάτας.

Ο δράστης είχε ξεκινήσει αποφασισμένος για να κάνει κακό. Με κουκούλα στο πρόσωπο επειδή ήξερε ότι υπήρχαν κάμερες, με ένα μαχαίρι στις τσέπες του, για να χτυπήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουν οι αστυνομικοί πως έδρασε και στην εκτέλεση αυτού του άτυχου αδέσποτου σκύλου, στις 25 του φετινού Σεπτέμβρη. Τον πλησίασε ύπουλα και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία με ένα του χτύπημα.

Οι γείτονές του, μας λένε ότι δεν μπορούσαν να φανταστούν την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως με τον ίδιο τρόπο είχε καταφέρει να σκοτώσει το τελευταίο διάστημα άλλες 4 γάτες σε περιοχές του Βόλου.

Ο νεαρός ταυτοποιήθηκε και μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν τα ρούχα που φορούσε στις επιθέσεις, μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και δύο μαχαίρια, που χρησιμοποίησε για να κάνει πράξη τα αρρωστημένα του σχέδια.

Ο φερόμενος ως δράστης των φρικτών επιθέσεων παραμένει στα χέρια της αστυνομίας και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη που καλείται να αποφασίσει για την τύχη του.

«Τον ρωτούσε ο εισαγγελέας και δεν απαντούσε σε τίποτα»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στο LIVE NEWS για τον serial killer των αδέσποτων ζώων.

«Είναι ένα παλαβό κάθαρμα, ένας άνθρωπος ο οποίος απασχόλησε σε μία επιχείρηση πάνω από 20 αστυνομικούς. Μιλάμε για έναν άκρως επικίνδυνο άνθρωπο που έχει ένα δικηγόρο που λέει πως έχει ψυχιατρικά προβλήματα.  Όλοι οι ψυχολόγοι λένε πως όταν έναν άνθρωπος που αφαιρεί τη ζωή τόσο εύκολα από ένα ζώο, μπορεί να το κάνει σε άνθρωπο. Τον ρωτούσε ο εισαγγελέας και δεν απαντούσε σε τίποτα».


Πηγή