stagits

Ο Νίκολα Στάγιτς έδειξε το δρόμο της ανατροπής για τον Παναιτωλικό στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ την περασμένη Κυριακή πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Αγρινίου και πλέον, όπως υποστήριξε μιλώντας στο monobala.gr αναμένει τη μάχη με την ΑΕΚ πιστεύοντας στο θαύμα. Ποιο είναι αυτό; Της νίκης επί της «Ένωσης».

Το τελείωμα της διαβολοβδομάδας βρήκε τα «καναρίνια» να έχουνε αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό από τους Κρητικούς από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson που είχε έρθει τέσσερις μέρες νωρίτερα. Το πιο σημαντικό όμως να πανηγυρίζουνε το πρώτο τους τρίποντο μακριά από το Αγρίνιο στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague.

Η διαφορά του κόσμου με το περσινό 2-2

Ένα τρίποντο που τους επέτρεψε να προετοιμαστούνε με ανεβασμένη ψυχολογία εν όψει του δύσκολου παιχνιδιού που ακολουθεί. Αυτού με την ΑΕΚ όπου ο Στάγιτς δήλωσε σχετικά: «Φροντίσαμε να έχουμε προετοιμαστεί πολύ σκληρά και πολύ δυνατά από το ξεκίνημα της εβδομάδας ώστε να είμαστε έτοιμοι. Τόσο ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου με τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και μένοντας πιστοί στο πλάνο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τι εννοεί όμως ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού; «Το δείξαμε και με την εμφάνισή μας στο περσινό μας παιχνίδι όπου επιστρέψαμε από το 2-0 και ισοφαρίσαμε την ΑΕΚ στην έδρα μας σε 2-2. Τη φορά αυτή η διαφορά είναι ότι θα έχουμε και τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας και θα δώσουμε τα πάντα για να φθάσουμε στο θαύμα. Στη νίκη που θα είναι πολύ σημαντική για μας για τη συνέχεια της χρονιάς».

Από που πηγάζει όμως το πιστεύω του Στάγιτς και πως αυτό μπορεί να γίνει πράξη στο αυριανό παιχνίδι; «Καταρχήν θα πρέπει από τη σέντρα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Να μην χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο γιατί μπορεί να μας κοστίσει και να το πληρώσουμε. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Την σεβόμαστε αλλά δεν έχουμε λόγο να την φοβηθούμε κάτι που το δείξαμε και στο εκτός έδρας παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό όπου αντέξαμε στην πολύ έντονη πίεση που δεχτήκαμε και κρατήσαμε το 0-0 μέχρι τέλους».

Σεβασμός χωρίς φόβο με προσοχή στον Πιερό

Σε εκείνο το σημείο ξεχώρισε και τον ποδοσφαιριστή της «Ένωσης» που ο Παναιτωλικός θα πρέπει να προσέξει περισσότερο. «Ο Πιερό έχει δείξει με την απόδοσή του από το πρώτο παιχνίδι του με την ΑΕΚ πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για έναν επιθετικό πολύ καλό στο ψηλό παιχνίδι αλλά και που ξέρει να χρησιμοποιεί πολύ καλά το κορμί του μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τον έχω παρακολουθήσει από τότε που αγωνιζόταν στην Μακάμπι Χάιφα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στις κινήσεις του να ελευθερωθεί και ειδικά στις σέντρες που θα του γίνουνε».

«Θα ήθελα να σκοράρω ξανά μετά το πρώτο μου γκολ»

Κι όσον αφορά τον ίδιο και αν είναι έτοιμος να σκοράρει ξανά όπως στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ όπου ισοφάρισε σε 1-1 πριν έρθει η ανατροπή και νίκη με 2-1 είπε: «Σίγουρα θα το ήθελα πολύ να σκοράρω ξανά αλλά δεν θα είναι εύκολο. Εξάλλου με τον ΟΦΗ πέτυχα το πρώτο μου γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού αλλά και συνολικά στην καριέρα μου. Θα το προσπαθήσω όμως. Το βέβαιο είναι πως από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας νιώθω καλύτερα από ποτέ στην ομάδα στη τρίτη μου χρονιά σε αυτήν και μάλιστα έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου από το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα μία εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που ευτυχώς δεν με άφησε πίσω».

Από την αγωνία της παραμονής στο θέλω του 5-8

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ μπορεί να είναι σε πρώτο πλάνο για όλους στον Παναιτωλικό ωστόσο η χρονιά και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Με ποιο στόχο όμως μετά την περσινή εμπειρία όπου η ομάδα του Αγρινίου σφράγισε την παραμονή της μία αγωνιστική πριν από το τέλος των playouts; «Κανένας μας δεν θα ήθελε να ζήσει την περσινή μας αγωνία όπου παλέψαμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε. Έχουμε δείξει ήδη από το ξεκίνημα ότι διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ένα σύνολο όπου λειτουργεί σαν οικογένεια και όπου έχουμε βοηθήσει αυτούς που ήρθανε με μεταγραφή να ενσωματωθούνε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γινόταν και αυτό φαίνεται ήδη.

Έχουμε βρει χημεία σε αυτά που ζητάει ο προπονητής μας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μας και αυτό φαίνεται εκτός από τις προπονήσεις και στα παιχνίδια μας. Θεωρώ πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Σίγουρα όμως δεν θέλουμε να ζήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το περσινό μας άγχος της παραμονής ενώ μπορεί να μην το λέμε αλλά θα θέλαμε να κάνουμε την υπέρβαση και να βρεθούμε στα playoffs για τις θέσεις 5-8. Εκεί όπου θα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ακόμη και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν έχουμε όμως λόγο να βιαστούμε και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί όπως σου είπα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Γιάννης Πετράκης ο σοφός

Τέλος και όσον αφορά τον Γιάννη Πετράκη και τη δική του συμβολή στην εικόνα του Παναιτωλικού ο Στάγιτς δεν δίστασε και να τον χαρακτηρίσει με μία λέξη: «Θα τον έλεγα σοφό. Έδειξε από την πρώτη μέρα που ανέβαλε την ομάδα πως ξέρει να διαχειριστεί τον καθένα μας και πως είναι πολύ καλός γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να στήριξε το 3-5-2 που βρήκε την περσινή χρονιά στο μεγαλύτερο βαθμό αυτής όπως και από το ξεκίνημα της φετινής αλλά έχουμε δουλέψει και το 4-4-2 όπως φάνηκε στη νίκη μας επί του ΟΦΗ. Αυτό δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι από τον προπονητή μας και τους συνεργάτες του για να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες του παιχνιδιού και ανάλογα πως έχει αυτό διαμορφωθεί».

monobala.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή