Σχεδόν δύο μήνες μετά την επεισοδιακή ήττα του στο Μόντρεαλ, ο Τσιτσιπάς επικράτησε αυτήν τη φορά του Κέι Νισικόρι με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Shangai Masters.

Στο πρώτο σετ, οι δύο παίκτες απέδιδαν εξαιρετικά πίσω από το σερβίς τους, με αποτέλεσμα κανείς να μην αντιμετωπίσει ούτε break point και να οδηγηθεί στο tie break. Ο Τσιτσιπάς κέρδιζε το 92% των πόντων του πίσω από το πρώτο σερβίς, ενώ ο Νισικόρι το 85%, με τον Ιάπωνα μάλιστα να περνάει και το 79% των πρώτων του.

Το tie-break είχε αγωνιώδη εξέλιξη, με τον Τσιτσιπά να παίρνει προβάδισμα με 4-2, αλλά τον Νισικόρι να επιστρέφει και να βρίσκει set-point προηγούμενος με 6-5. Εκεί ο Έλληνας τενίστα επέδειξε ψυχραιμία, πήρε τρεις συνεχόμενους υπερπολύτιμους πόντους και έκλεισε το σετ υπέρ του.

Λίγο έλειψε μάλιστα, να κάνει αποφασιστικό βήμα νίκης με το “καλημέρα” στο δεύτερο σετ, αλλά ο Ιάπωνας “έσβησε” δύο break-point στο πρώτο game, για να χάσει όμως άλλα δύο δικά του στο δεύτερο.

Ο Νισικόρι, αφού έκανε το 3-2, πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στη γάμπα. Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο κορτ, έκανε το break και παρ’ ότι έχασε τρία match-point στο service game του Νισικόρι, καθάρισε το παιχνίδι στο τελευταίο δικό του service game.//ΑΦ


Πηγη