Drone του ΟΣΕ «συνέλαβε» επ’ αυτοφώρω δύο δράστες που έκλεβαν καλώδια από την σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή του ΣΚΑ, τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/10), στο Μενίδι, όπου συχνά γίνεται απόπειρα κλοπής καλωδίων από τις γραμμές των τρένων.

όλα ξεκίνησαν στη 01:11, τα ξημερώματα, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κύκλωμα (6107) στην περιοχή του ΣΚΑ. Αμέσως, σηκώθηκε drone του Οργανισμού, το οποίο διαθέτει τον τελευταίο καιρό ο ΟΣΕ, για σχετικό έλεγχο και κατόπιν ενημέρωσης, από τον χειριστή εντοπίστηκαν δύο άτομα μέσα στην τροχιά, τα οποία είχαν προχωρήσει σε δολιοφθορές.

Για το περιστατικό με του ρομά μίλησε αρχικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στους καταυλισμούς και σε σημεία που έχουν εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι χώροι ανομίας και πέραν αυτού περιμένουμε να γίνουν οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και να γίνουν νόμοι του κράτους», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας αναφορικά με την παραβατικότητα των Ρομά».

Για την βία των ανηλίκων και την παραβατικότητα τόνισε:

«Δεν νομίζω η Ελλάδα να αντέχει έναν νέο νόμο Παρασκευόπουλου. Υπήρξαν πολλά θύματα από ανθρώπους, οι οποίοι ευεργετήθηκαν από έναν νόμο ο οποίος είχε αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για παιδιά και για τους γονείς, είπε την δική του άποψη, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση. Για τις ποινές των παιδιών έχω διαφωνήσει, για τους γονείς όμως πρέπει να αυστηροποιηθούν τα πράγματα», υπογράμμισε.

Σταύρος Μπαλάσκας: «Δεν έχουν την αρμόδια εκπαίδευση οι αστυνομικοί για το πώς να συμπεριφερθούν σε 10-12 ετών εγκληματίες»

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε τα μέτρα που αφορούν την  παραβατικότητα των ανηλίκων που προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες, λέγοντας:

«Είναι άβολη η θέση των αστυνομικών. Δεν έχουν και την αρμόδια εκπαίδευση οι αστυνομικοί για το πώς να συμπεριφερθούν σε 10-12 ετών εγκληματίες. Η εγκληματικότητα καταδεικνύεται ως μεγάλο πρόβλημα και έρπει να βγάλουμε απέξω κάπου την αστυνομία. Η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με το να κάνει συλλήψεις και στους γονείς, να κάνει την προανάκριση και να δώσει την ανάκριση αναγράφοντας το τι έχει γίνει».

Ο πολιτικός αναλυτής, Λευτέρης Κουσούλης, σχολίασε:

«Η αυστηροποίηση είναι αναγκαία αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Η βία είναι το πιο σύνθετο πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνίες. Το ζήτημα είναι πως σε αυτά τα έξι χρόνια διακυβέρνησης του τωρινού κυβερνητικού σχήματος, υπήρξε συνειδητή αδιαφορία για την εφαρμογή του νόμου. Το κίνητρο είναι να μην ενοχληθεί ο ΄πρίγκιπας΄ ψηφοφόρος. Η ανομία επιτρέπει παραβατικές συμπεριφορές».


Πηγή