Λίγο μετα τις 23.30 ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στα νότια της Βηρυτού, καθώς τα drone εξαπέλυσαν μια πολύ μεγάλη επίθεση.

Ο απεσταλμένος του MEGA στη Βηρυτό Ζήσης Μούσιος και ο εικονολήπτης Άγγελος Μισιρλής βρίσκονται στην «καρδιά» των συγκρούσεων και καταγράφουν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Οι εκρήξεις συγκλονίζουν όλη την πρωτεύουσα. Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει έντρομος.

Άλλη μια δύσκολη νύχτα για τη Βηρυτό ήταν η χθεσινή, καθώς η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ χτυπούσε σφοδρά τα νότια τμήματα της πόλης. Εξαπέλυσε τουλάχιστον 6 πυραύλους προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη. Δυο πύραυλοι χτυπήσαν ένα συγκεκριμένο σημείο, με τις φλόγες να φθάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων.

Τα αεροπλάνα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο εν μέσω εκρήξεων.

Eν μέσω πολέμου με κατάνυξη και ελπίδα έγινε το πρωί η Κυριακάτικη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο, την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Βηρυτού.

«Ζούμε χειρότερες ημέρες και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε εδώ. Το σχέδιο δεν ξέρουμε ποιο είναι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε 3000 Έλληνες εδώ ζούμε πολύ δύσκολες ημέρες», δηλώνει Έλληνας.

Το MEGA στην «καρδιά» των συγκρούσεων στην Μέση Ανατολή

Την ώρα που ο απεσταλμένος του MEGA στο Ισραήλ Μαρίνος Αλειφέρης μεταδίδει μέσα στο σκοτάδι τις επιχειρήσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και μέλη της Χεζμπολάχ μια ρουκέτα πέφτει σε απόσταση αναπνοής.

«Ακούτε τους πυροβολισμούς είναι σε εξέλιξη η χερσαία νυχτερινή επιχείρηση των Ισραηλινών στο Νότιο Λίβανο. Με την κάμερα του MEGA καταγράφουμε την επιχείρηση των χερσαίων δυνάμεων οι οποίες προσπαθούν να αναπτυχθούν στην περιοχή, όπου υπάρχουν χωριά όπου σύμφωνα με τους Ισραηλινούς η αντίσταση της Χεζμπολάχ είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στην περιοχή που βλέπετε πίσω μου οι Ισραηλινοί για τέσσερις ημέρες προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο με αποτέλεσμα να έχουν χάσει αρκετά θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», περιγράφει ο απεσταλμένος του MEGA.

Την ίδια ώρα, επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο έδαφος του Λιβάνου. Το MEGA βρίσκεται εκεί.

Ο Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα καταγράφουν το Ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome να αναχαιτίζει ξανά δεκάδες ρουκέτες . Όλα αυτά μια ημέρα πριν την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή των φανατικών Ισλαμιστών της Χαμάς στα Ισραηλινά εδάφη.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τούνελ της Χεζμπολάχ. Ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στο νότιο Λίβανο. Όπως αναφέρει, ισραηλινοί στρατιώτες κατέστρεψαν 250 μέτρα στοών που χρησιμοποιούσε η φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση για να κρύβει οπλισμό, τρόφιμα, πολεμοφόδια, φάρμακα και να εξαπολύει επιθέσεις.


Πηγή