Ο  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριος Καραγκούνης εκφράζει τα θερμά του συλληπηρία στην οικογένεια και στους οικείους του 54 χρονου συμπολίτη μας που χάθηκε τόσο άδικα από την θεομηνία που έπληξε τον νομό μας.

Προφανώς θα διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες  υπηρεσίες ώστε να διερευνηθεί κάτω υπό ποίες συνθήκες χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του 54 χρονου συντοπίτη μας.

Ο κύριος  Καραγκούνης επικοινώνησε άμεσα, νωρίς το απόγευμα, με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάση Μαυρομμάτη οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Καστρακίου, της Λεπενούς, του Ρίβιου, του Ματσουκίου καθώς και σε κοντινά χωριά. Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπερειφεριάρχης έδωσαν μια πρώτη εικόνα για τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο σε αγροτικές εκτάσεις και σοδιές όσο και στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων καθώς επίσης  σε αγροτικές εγκαταστάσεις (σταύλοι κ.τ.λ.)  και σε υποδομές. Η επικοινωνία θα είναι συνεχής και τις επόμενες ώρες καθώς η Π.Ε. προσπαθεί να αρχίσει άμεσα την πλήρη καταγραφή των ζημιών.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός επικοινώνησε με όλους τους προέδρους των ανωτέρω κοινοτήτων ώστε να ενημερωθεί και από τους ιδίους για την κατάσταση των ζημιών και τι άφησε πίσω η φονική επιδρομή του καιρικού φαινομένου ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ. Οι ίδιοι μαζί με τις αρμόδιες Δημοτικές αρχές θα ξεκινήσουν και εκείνοι σε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Ο κ. Καραγκούνης εν συνεχεία επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιάρα για να τον ενημερώσει για το μέγεθος της καταστροφής και την μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει. Ο κ. Τσιάρας τον διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες και οι ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου θα είναι άμεσες τόσο ως προς την καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ όσο και μετέπειτα για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που θα δωθούν σε όσους υπέστησαν καταστροφές.

Τέλος ο κ. Καραγούνης επικοινώνησε με τον Υφύπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κύριο Τριαντόπουλο ώστε να μεταφέρει και σε αυτόν την κατάσταση που επικρατεί μέχρι τώρα στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συμφωνήθηκε μέσα στα επόμενα 24 ώρα που θα γίνει η καταγραφή των ζημιών να προχωρήσει και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην αρωγή των πολιτών μέσω των πρώτων αποζημιώσεων που θα δωθούν σε όσους έχουν πληγεί.

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr