Ξανά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην Αττική με οδηγό εδώ, να μην έχει το παραμικρό περιθώριο να κοιτάξει πίσω από τους καθρέφτες και στη Θεσσαλονίκη, με ένα μηχανάκι να χτυπάει περαστικό μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών.

Είναι εικόνες των τελευταίων ημερών, που έφτασαν στα γραφεία του Live News. Πλάνα και φωτογραφίες που μας στείλατε και έρχονται να δώσουν επιπλέον εξηγήσεις, στο γιατί και φέτος τα σοβαρά τροχαία στη χώρα μας, παραμένουν στα ύψη.

Παρά τα μέτρα και την αυστηροποίηση των ποινών, κάποιοι όπως φαίνεται αδιαφορούν προκλητικά και θέτουν σε κίνδυνο ζωές. Τη δική τους κι πολλές φορές ακόμα και των μικρών παιδιών που μεταφέρουν.

Οδηγός που έβλεπε απέναντί του, αυτή την εικόνα στη Θεσσαλονίκη, δηλώνει στο Live News συγκλονισμένος.

Στην περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά ένα σχολείο και πολλοί γονείς, όπως μας λέει, παίρνουν τα παιδιά τους, με αυτόν τον τρόπο τα μεσημέρια.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε φανάρι, με το κοριτσάκι όρθιο μπροστά στον οδηγό να κρατάει το τιμόνι και πίσω ένα ανήλικο αγόρι να έχει γύρει το σώμα του από την κούραση.

Στη Θεσσαλονίκη η ασυνειδησία του οδηγού αποτυπώθηκε σε φωτογραφία και στην Αττική, σε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων.

Ένα μικρό παιδί χωρίς κράνος, στέκεται μπροστά από τον οδηγό της μηχανής, στη λεωφόρο Κηφισού, με οδηγό που περνάει από δίπλα, να καταγράφει αυτές τις εικόνες. Χωρίς κράνος και η γυναίκα που κάθεται τελευταία με μια τσάντα στην πλάτη της.

Το μηχανάκι έχει αναπτύξει ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων και τρεις ανθρώπινες ζωές κρέμονται από μία κλωστή.

Εκτός από τα λάθη των οδηγών υπάρχουν και εκείνα των πεζών. Σε αυτή την περίπτωση η παράσυρση είναι αποτέλεσμα διπλού λάθους, όπως μας λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο πεζός όπως φαίνεται στο βίντεο κοιτάει δεξιά και αποφασίζει να επιταχύνει χωρίς να ελέγξει την κυκλοφορία από τα αριστερά. Ο οδηγός της μηχανής ανέφερε πως δεν τον είδε στο οπτικό του πεδίο. Και οι δύο σηκώθηκαν λίγο αργότερα από το έδαφος αιμόφυρτοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η εικόνα στη λεωφόρο Κηφισού έρχεται να πλαισιώσει τις υπόλοιπες, με οδηγό να μεταφέρει χαρτόνια και κούτες, που ασφαλώς δεν του επιτρέπουν να έχει ορατότητα πίσω του.

Το 2023 σκοτώθηκαν σε τροχαία στη χώρα 621 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας και Μεταφορών. Παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν στο ίδιο επικίνδυνο μονοπάτι, με τις εικόνες που έρχονται στο φως να προβληματίζουν.


Πηγή